Pressinbjudan: Ny lekmiljö på barns villkor i Tybble

Som en del i Örebro kommuns stora arbete med att utveckla lekmiljöer på barns villkor, är det nu dags för invigning av nya lek- och aktivitetsytor i Tybble.

Pressinbjudan: Ny lekmiljö på barns villkor i Tybble 1
Tybbleparken. Foto: Örebro kommun.

Tillsammans med skolelever och föreningar har Tybbleparken förvandlats till en Tarzandjungel – och mycket annat. Media hälsas välkomna till invigningen 29 september kl. 15!

Projektet har genomförts av Parkenheten vid Tekniska förvaltningen och Kultur- och fritidsförvaltningen i Örebro kommun med bidrag från Boverket.

– Nya ängsytor, konst, en pumptrackbana för cykel, ytor för skateboard och kickbikes och så en Tarzandjungel. Det är bara några av alla nya delar för barn och unga i Tybbleparken och det ska bli så roligt med en invigning i parken, säger Mimmi Beckman, planerare, Parkenheten.

En stor grusplan har också byggts om till gräsplan för fotboll och vid foten av Tybblekullarna har en ny lekplats byggts.

Invigning tisdag 29 september kl. 15

Media är välkommen att delta vid invigningen. Deltar vid invigningen gör även elever från Sörbyskolan och flera föreningar som varit delaktiga i projektet, som till exempel Örebro Skateboard förening, IK Sturehov och Konstbunkern. Konstbunkern kommer att hålla en workshop. Några av Örebros politiker kommer också att finnas på plats: Marie Brorson (S), Lennart Bondeson (KD) och Anders Olsson (C).

  • Tid: 29 september kl. 15. Cirka 15.30 hålls ett invigningstal vid Hjulleken.
  • Plats: Tybbleparken (aktiviteter kommer att ske bland annat vid Hjulleken och konstväggen).

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer med anledning av covid-19. Tänk på att visa omtanke och hålla avstånd.