Hem POLITIK Förslag om skolans framtid på remiss

Förslag om skolans framtid på remiss

Publicerat av: Redaktionen

Under våren har utbildningsminister Anna Ekström tagit emot förslag från två stora utredningar på skolområdet.

Nu går regeringen vidare med arbetet genom att skicka förslagen på remiss till bland annat berörda myndigheter, kommuner, intresseorganisationer och fackförbund.

Den 27 april överlämnade regeringens särskilda utredare Björn Åstrand betänkandet En mer likvärdig skola – minskad skolsegregation och förbättrad resurstilldelning, SOU 2020:28, och den 8 juni överlämnade regeringens särskilda utredare Lars Stjernkvist betänkandet Gemensamt ansvar – en modell för planering och dimensionering av gymnasial utbildning, SOU 2020:33 till Anna Ekström. I dag skickas förslagen på remiss.

Förslag om skolans framtid på remiss

– Björn Åstrand och Lars Stjernkvist har kommit med förslag för att stärka styrningen, öka likvärdigheten och motverka skolsegregationen i förskoleklass och grundskola samt gymnasieskola och komvux. Båda berör också på delvis olika sätt en mer regionaliserad stödfunktion för skolan. Det är viktiga förslag som berör skolans framtid och vi vill nu ge remissinstanserna möjlighet att samlat ta del av förslagen och lämna synpunkter, säger utbildningsminister Anna Ekström.

Remisstiden pågår fram till den 30 november 2020.

Här kan du ta del av listorna med alla remissinstanser:

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>