Fyra kommuner i Region Uppsala avtalar om Frejas e-tjänstelegitimation
Hem TEKNIK Fyra kommuner i Region Uppsala avtalar om Frejas e-tjänstelegitimation

Fyra kommuner i Region Uppsala avtalar om Frejas e-tjänstelegitimation

Publicerat av: Redaktionen

Freja eID Group AB (publ) och IT-centrum i kommunerna Tierp, Östhammar, Knivsta och Älvkarleby har avtalat om Freja OrgID till samtlig kommunal skolpersonal inför Digitala Nationella Prov 2024.  

Nästa år införs Digitala Nationella Prov (DNP) och då är kravet att skolpersonal ska ha en statligt godkänd e-legitimation.

Fyra kommuner i Region Uppsala avtalar om Frejas e-tjänstelegitimation

Group portrait of two beautiful smiling young office women looking at laptop screen on office desk. Attractive cheerful business ladies in formal wear using computer while discussing project

Freja OrgID är den enda e-legitimationen som kan hålla isär tjänstrelaterad och privat användning. De fyra uppländska kommunerna är bland de första av landets kommunala skolor att säkra möjligheten för sin personal att administrera DNP utan att behöva använda sin privata e-legitimation.

I det här avtalet samarbetar Freja med företaget Svensk e-identitet för säker och smidig provisionering av användare.

Johan Henrikson, vd Freja eID Group kommenterar:
”Efterfrågan på Freja OrgID fortsätter i stadig takt bland annat i och med de regulatoriska kraven kring DNP som snart gäller för all skolpersonal som ska hantera proven. Vår unika position inom området med en tydlig separation av privat och tjänstebaserad användning ger ett tydligt försprång.”

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>