Hem NYHETER Göteborgs Stad väljer IST som leverantör av nytt skolsystem

Göteborgs Stad väljer IST som leverantör av nytt skolsystem

Publicerat av: Redaktionen

Nu är det klart. Göteborgs Stad väljer edtechbolaget IST som leverantör av nytt administrativt IT-system för stadens kommunala förskolor, grundskolor och gymnasieskolor.

Avtalet, som tecknas på upp till 12 år, innebär att IST kommer att nyanställa.

– Göteborg växer och det ställer extra stora krav på en välfungerande kommunal service. Vi ser fram emot att ge både anställda, elever och vårdnadshavare en ny, modern lösning som innehåller precis det som behövs för att möta skolans utmaningar på bästa sätt, säger Björn Andersson, vd på IST Sverige.

Avtalet tecknas för upp till 12 år och innefattar alla kommunala förskolor och skolor i Göteborgs Stad. Totalt handlar det om cirka 107 000 barn/elever, 3 900 medarbetare och 160 000 vårdnadshavare som kommer att få tillgång till digitala tjänster kopplade till systemet.

Göteborgs Stad väljer IST som leverantör av nytt skolsystem

Björn Andersson och Camilla Gustavsson.

– IST var den leverantör som presenterade ett system som både höll bäst kvalitet och lägst pris utifrån de krav och behov som stadens utbildningsverksamhet har. Med deras kunnande och långa erfarenhet av att utveckla IT-stöd för skolan är vi övertygade om att detta kommer bli ett bra samarbete. Nu tar vi nästa steg och påbörjar arbetet att tillsammans med IST och stadens utbildningsverksamhet införa den nya elevadministrativa tjänsten, säger Katarina Öryd, verksamhetschef för utbildning och välfärd på Intraservice.

Nya digitala möjligheter

Systemet som upphandlats är IST Administration, ett modernt och användarvänligt system som förenklar samverkan mellan de roller som leder och administrerar den dagliga verksamheten i skolan. I systemet finns stöd för allt från årsplanering till daglig administration och digital kommunikation mellan skolan och eleverna/föräldrarna.

– Det betyder att elever och vårdnadshavare kommer att få tillgång till e-tjänster där de kan göra sina val och ta del av de uppgifter som rör skolan. Administratörer och lärare kommer exempelvis att få mer automatiserade processer som både sparar tid och ger bättre analysmöjligheter för skolledare och ledning, säger Camilla Gustavsson, produktchef på IST.

Ledande på marknaden

IST, som har cirka fem miljoner användare, är Skandinaviens ledande edtech-företag inom administration, lärande och schema med hemmamarknader i Skandinavien och Tyskland.

– I och med avtalet kommer vi att komplettera vår organisation med ännu fler medarbetare, och vi siktar även på att etablera ett helt nytt kontor i Göteborg, säger Björn Andersson.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>