Hem NYHETER IT-Gymnasiet och NTI Gymnasiet går samman

IT-Gymnasiet och NTI Gymnasiet går samman

Publicerat av: Redaktionen

Senare i år kommer IT-Gymnasiet och NTI Gymnasiets verksamheter att gå samman till en.

Samgåendet innebär att alla skolor framöver kommer att heta NTI Gymnasiet, och planen är att namnbytet sker under hösten 2018.

IT-Gymnasiet och NTI Gymnasiet går samman– Genom att slå ihop våra verksamheter skapar vi en stark organisation som har goda förutsättningar att leda utvecklingen av framtidens skola, med utbildningar som kombinerar IT, teknik, entreprenörskap och humanism, säger Roger Karlsson, som idag är verksamhetschef för IT-Gymnasiet.

– Digitaliseringen präglar alla delar av vårt samhälle allt mer och den ställer krav på utbildningar som förbereder elever för en arbetsmarknad som vi egentligen inte vet så mycket om.

Vår ambition med den här sammanslagningen är att ta på oss ledartröjan när det gäller att skapa de bästa tech-utbildningarna på gymnasiet, säger han.

Från och med den 1 februari är Roger Karlsson även tf verksamhetschef för NTI Gymnasiet. Han tar över efter Fredrik Wegbratt som de senaste åren lett arbetet med att bygga en stark utbildningsorganisation med god kvalitetsutveckling.

70 års samlad erfarenhet

NTI Gymnasiet och IT-Gymnasiet har sedan tidigare täta samarbeten och liknande utbildningar. Sammanslagningen är därför ett naturligt steg för verksamheterna. Tillsammans har de 70 års erfarenhet av utbildningar inom IT och teknik.

– Våra skolor ligger i framkant redan idag, men nu spänner vi bågen ytterligare. Utvecklingen går snabbt och vi ser att vi har mycket att vinna på att samla våra skolor under ett och samma paraply, säger Roger Karlsson.

De senaste åren har IT-Gymnasiet och NTI Gymnasiet haft god pedagogisk resultatutveckling på sina skolor, som en följd av ett framgångsrikt systematiskt kvalitetsarbete. Det innebär att den satsning som nu inleds vilar på stadig grund.

– Vi har gjort en kvalitetsresa med dokumenterat bra resultat och det känns väldigt spännande att fortsätta den resan, med utbildningar som ännu starkare fokuserar på den teknik som leder utvecklingen av vårt samhälle. Som ett led i detta har vi också inlett ett samarbete med det statliga forskningsinstitutet RISE, som kommer att bli en viktig partner i den här satsningen, berättar Roger Karlsson.

IT-Gymnasiet har idag tolv skolor runt om i Sverige och NTI-Gymnasiet har 15. Alla skolor kommer även fortsättningsvis att vara egna enheter och de elever som går på skolorna idag, eller börjar hösten 2018, kommer att gå klart de utbildningar de valt.

– Det här är startskottet på en långsiktig satsning. Våra elever kommer att vara med och forma det framtida samhälle som vi i dagsläget inte vet så mycket om, och med våra utbildningar ska vi ge dem de förutsättningar de behöver för att vara aktiva och ansvarstagande samhällsmedborgare, säger Roger Karlsson.

Läs mer här.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>