Semmelburgaren tillbaka på Burger King
Hem EFTER PLUGGET Semmelburgaren är tillbaka på Burger King

Semmelburgaren är tillbaka på Burger King

Publicerat av: Redaktionen

Burger King firar starten på det nya året med att lansera semmelburgaren i alla sina svenska restauranger.

Bakverket serveras under hela februari månad, lagom till fettisdagen som i år infaller den 21 februari.

Fettisdagen är en av årets mer efterlängtade matdagar som lockar fram såväl traditionsenliga som mer nytänkande varianter av semlor. Burger King som främst är kända för sina flamegrillade hamburgare erbjuder i år en egen variant av det gräddiga bakverket – i form av en semmelburgare.

Till utseendet liknar semmelburgaren en hamburgare, men för burgarfantasterna är semmelburgaren en mer söt upplevelse. Semlan består av en pärlsockrad kardemummabulle, fylld med en brownie vilandes på en bädd av mandelmassa, toppad med grädde.

Semmelburgaren tillbaka på Burger King– Efter att ha testlanserat semmelburgaren i ett urval restauranger under förra året är vi glada över att kunna återlansera semlan i samtliga svenska Burger King-restauranger. Att semmelburgaren sålde slut förra året tolkar vi som ett tecken på att det finns en nyfikenhet på att prova nytänkande varianter i hamburgerkategorin – även söta sådana, säger Maria Finnerman, Head of Innovation för Burger King i Skandinavien.

Bakverken säljs under perioden 2 februari till 5 mars 2023 i Burger Kings svenska restauranger.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>