Hem NYHETER Här är universiteten och högskolorna med nöjdast studenter

Här är universiteten och högskolorna med nöjdast studenter

Publicerat av: Redaktionen

Handelshögskolan i Stockholm har de nöjdaste studenterna och det största fokuset på deras studenters anställningsbarhet enligt Universums undersökning FöretagsBarometern 2017 – som inte bara rankar attraktiva arbetsgivare utan även universitet med mest nöjda studenter.

I undersökningen FöretagsBarometern 2017 svarade närmare 22 000 studenter i Sverige på frågor om sina karriärmål och preferenser när det kommer till framtida drömarbetsgivare, men de betygsatte även sitt universitet eller högskola.

Här är universiteten och högskolorna med nöjdast studenter

Universum presenterar nu vilka universitet och högskolor som har de nöjdaste studenterna i Sverige samt vilka som fått bäst betyg på sitt anställningsbarhetsfokus.

Handelshögskolan i Stockholm och Chalmers Tekniska Högskola toppar båda listorna.

”Resultatet visar att det finns en tydlig koppling mellan studenternas nöjdhet och högskolan eller universitetets fokus på anställningsbarhet.

Handelshögskolan i Stockholm har en lång historia av ett nära och framgångsrikt samarbete med näringslivet och gör bevisligen ett väldigt bra jobb med att förbereda studenterna inför arbetslivet” säger Claes Peyron, Country Manager Sweden på Universum.

Deltagarna i undersökningen har betygsatt hur nöjda de är med sitt universitet på en skala från 1-10 där Handelshögskolan i Stockholm fått ett medelbetyg på 8,6 jämfört med det nationella medelbetyget från samtliga respondenter på 7,5. De har även listat vilka attribut de associerar med sitt universitet. Hela 93 % av studenterna på Handelshögskolan i Stockholm anser att deras utbildning ger dem en bra referens för framtida karriär jämfört med 60 % av studenterna från samtliga universitet och högskolor i Sverige.

”Vi är väldigt stolta över dessa topplaceringar” säger Handelshögskolans rektor Lars Strannegård. ”Det är ett kvitto på att våra utbildningar håller fortsatt hög nivå och att vårt nära samarbete med svenskt och internationellt näringsliv ger våra studenter bästa möjliga förutsättningar för ett framgångsrikt arbetsliv.”

Nedan är topp 10-listan över universitet/högskolor med mest nöjda studenter och bäst fokus på sina studenters anställningsbarhet.

Rank Mest nöjda studenter Rank Bäst anställningsbarhetsfokus
1 Handelshögskolan i Stockholm 1 Handelshögskolan i Stockholm
2 Chalmers Tekniska Högskola 2 Chalmers Tekniska Högskola
3 Lunds Universitet 3 Kungliga Tekniska Högskolan
4 Linköpings Universitet 4 Lunds Universitet
5 Kungliga Tekniska Högskolan 5 Linköpings Universitet
6 Sveriges Lantbruksuniversitet 6 Handelshögskolan i Göteborg
7 Uppsala Universitet 7 Karolinska Institutet
8 Karolinska Institutet 8 Uppsala Universitet
9 Handelshögskolan i Göteborg 9 Luleå Tekniska Universitet
10 Umeå Universitet 10 Jönköpings Universitet

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>