HP lanserar Fortis – ny produktserie för utbildning
Hem SKOLPARTNERHP INC HP lanserar HP Fortis – ny produktserie för utbildning

HP lanserar HP Fortis – ny produktserie för utbildning

Publicerat av: Redaktionen

HP Inc. introducerar idag HP Fortis, en ny portfölj av datorer byggda för utbildningsmiljöer.

HP Fortis modellerna är framtagna för elever som vill ha en hållbar laptop som är snabb och enkel att hantera.

Samtliga datorer i Fortis serien har strukturerade ytor, som gör det lätt för elever i alla åldrar att greppa och hantera enheterna. Chassit motstår fall och tangentbordet står emot spill upp till 350 ml och tål alltså våtservetter och bakteriedödande spray. De förstärkta ström- och USB-C portarna begränsar skador på dator och kablage och de mekaniskt förstärkta hörnen och gummilisterna absorberar stötar.

  • Elever och lärare har en otroligt hög kravbild när det kommer till teknik. Fortis är skapad för att effektiviserar de dagliga uppgifter elever och lärare ställs inför då allt fler moment i skolan blir mer digitala. Bland annat har samtliga enheter mängder med portar och anslutningar, lättanvända OS applikationer och praktiska skärmar. Dessutom står enheterna emot hårt slitage och är enkla att rengöra och desinficera, säger Stefan Bergdal, vd, HP Sverige.

HP lanserar Fortis – ny produktserie för utbildning

HP Fortis 14″ G10 Chromebook

Modellen drivs av Intel processorer med WI-FI 6 och 4G LTE (tillval) och ger elever pålitlig tillgång till sina klassrum från nästan var som helst. Anpassad för molnbaserat arbete tack vare Chrome-os har modellen bland annat en 180-graders liggande skärm, som gör att elever kan vända placera datorn upp och ner för bättre vinkel. Med en vidvinkel HD-kamera och dubbla mikrofoner skapar Fortis 14″ utmärkta samarbetsegenskaper och den integrerade HP Privacy Camera skyddar elever från skadlig övervakning, medan Chrome Education Upgrade gör enheten enkel att hantera.

HP Pro x360 Fortis 11 och 14 G10

360-designen med antingen 11” eller 14” har en vändbar skärm för att skifta från tablet till PC på en sekund, vilket ger eleverna friheten att välja det läge som passar deras uppgifter bäst. De vändbara 5 MP-kameran (tillval) och den uppladdningsbara pennan med förstärkt spets låter eleverna skapa, dela, rita och anteckna när kreativiteten slår till. Den uppladdningsbara pennan förvaras och laddas i ett vattentätt fodral (tillval) så att den alltid är redo att användas.

HP Pro x360 Fortis 11 och 14 G10 drivs med Intel 12:e generationens Intel i3/i5-processorer och Windows 11 Pro eller Windows 11 Pro Education, vilket hjälper eleverna att hantera krävande uppgifter, som att redigera media eller analysera data. Wi-Fi 6E ger snabba och pålitliga nätverksanslutningar för ständig uppkoppling till molnlagrade filer. HP Wolf Security for Business ger ett motståndskraftigt försvar mot skadlig programvara och intrång. Utrustad med intelligent laddning lär sig enheten elevers arbetsmönster och optimerar strömförbrukningen.

HP Fortis 11 Q Chromebook

Drivs av den robusta Snapdragon 7c datorplattformen, är utrustad för molnbaserad använding och ger säker och pålitlig åtkomst till det digitala klassrummet. Denna Chromebook är HP:s tunnaste och lättaste Fortis-enhet. Den startar på några sekunder så att eleverna kan lägga mer tid på att lära sig och mindre tid på att vänta och 4G LTE-anslutning gör utbildning mer tillgänglig så att elever kan arbeta från praktiskt taget var som helst.

HP 320 FHD och HP 325 FHD

Lättanvända allt-i-ett-webbkameror för gruppmöten och lektioner. Skarpa bilder med 66-graders vidvinkel som erbjuder full HD vid 1080p och 30 fps ger naturlig konversationskänsla. Webbkamerorna är enkla att installera med USB-A, har 360 graders rotation för olika positioner och har ett avtagbart linsskydd för sekretess.

Pris och tillgänglighet
  • HP Fortis 14” G10 Chromebook är tillgänglig senare I januari till ett pris från cirka 3,499 SEK EXL MOMS.
  • HP ProBook Fortis 14” G9 PC är tillgänglig senare i januari till ett pris från cirka 3,699 SEK EXL MOMS. Windows 11 SE utgåvan föväntas bli tillgänglig i april. Pris närmare säljstart.
  • HP ProBook Fortis 14” G10 PC förväntas bli tillgänglig i april. Pris närmare säljstart.
  • HP Pro x360 Fortis 11” G9 PC är tillgänglig senare I januari till ett pris från cirka 3,999 SEK EXL MOMS. Windows 11 SE utgåvan föväntas bli tillgänglig i april. Pris närmare säljstart.
  • HP Pro x360 Fortis 11” G10 PC förväntas bli tillgänglig i april. Pris närmare säljstart.
  • HP Fortis 11” G9 Q Chromebook förväntas bli tillgänglig i juni. Pris närmare säljstart.
  • The HP 320 FHD Webcam är tillgänglig i februari till ett pris från cirka 399 SEK EXL MOMS.
  • The HP 325 FHD Webcam är tillgänglig i februari till ett pris från cirka 450 SEK EXL MOMS.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>