I höst är succén Canon Young People Programme tillbaka med 12 nya ungdomar
Hem NYHETER I höst är succén Canon Young People Programme tillbaka med 12 nya ungdomar

I höst är succén Canon Young People Programme tillbaka med 12 nya ungdomar

Publicerat av: Redaktionen

Canon Young People Programme stärker ungdomar från olika bakgrunder i visuellt berättande och hållbarhetsfrågor. Sedan 2015 har fler än 5500 unga utbildats runt om Europa, Mellanöstern och Afrika.

Programmet ger ungdomarna kunskap, färdigheter och självförtroende att ta itu med frågor som är viktiga för dem med hjälp av kreativitet och kritiskt tänkande.

I Sverige genomfördes programmet för första gången under förra året. Utställningen har visats på bl a Kulturhuset Stadsteatern, Klimatpakten, Nordic Sustainability Expo 2023 och även för H.M. Drottning Silvia under en partnerlunch som anordnades av Mentor Sverige. Nu under hösten genomförs programmet med ytterligare tolv ungdomar som kommer att utbildas av prisbelönta fotografen Felicia Margineanu.

-Det känns väldigt roligt att vi för andra året i Sverige genomför Canon Young People Programme. Årets tema, det globala målet 5 om Jämställdhet, är viktigt, för Canon och för hela världen – det ska bli spännande att se hur ungdomarna gestaltar det, säger Johanna Eriksson, Hållbarhetsansvarig på Canon Svenska AB och projektledare för årets Young People Programme. Jämställdhet mellan kvinnor och män är en förutsättning för en hållbar och fredlig utveckling och handlar om en rättvis fördelning av makt, inflytande och resurser.

I höst är succén Canon Young People Programme tillbaka med 12 nya ungdomar-Programmet är helt i linje med Canons filosofi Kyosei; att leva och arbeta tillsammans för allas bästa, säger Christer Byfors, VD på Canon Svenska AB. Det är ungdomarnas perspektiv på samhället som är i fokus och deras uttryck för den förändring de vill se. Det är oerhört inspirerande att se vilken påverkan ungas röster kan ha och vilken spridning som de kan nå genom visuellt berättande. Jag ser fram emot att ta del av årets program och deltagarnas kreativitet i ett ämne som är viktigt och som har så stor betydelse.

I fyra workshops får ungdomarna fördjupa sig i de globala målen, lära sig fotografi och lära sig om visuellt berättande.

Det är ungdomar i H.M. Drottning Silvias stiftelse Mentor Sverige som deltar i programmet och Felicia Margineanu, som är Mentors ambassadör, håller i utbildningen. Felicia har en bakgrund i att ha utbildat tusentals människor inom fotografi och sociala medier, där hon är en expert på att engagera, utmana normer och främja ungdomars perspektiv och röster i samhället.

– Vi är väldigt glada för att ungdomar i Mentorprogrammet får vara delaktiga i detta viktiga, kreativa och roliga projekt, säger Alexander Rosenberg, Insamlingschef på Mentor Sverige. Det ska bli så spännande att följa projektet och vi ser fram emot att ta del av det ungdomarna ska ta fram.

Programmet avslutas med att de ungas bilder och stories kommer att visas i en publik utställning i Stockholm senare under hösten.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>