Idag firas läromedlets dag
Hem Event Idag firas en nyinstiftad dag läromedlets dag

Idag firas en nyinstiftad dag läromedlets dag

Publicerat av: Redaktionen

Idag, den 8 november, firas Läromedlets dag, en nyinstiftad dag av intresseorganisationen Läromedelsförfattarna.

Syftet är att lyfta läromedlets betydelse och belysa olikvärdigheten i svensk skola.

– Det känns både viktigt och roligt att vi har instiftat den här dagen. Läromedel är en fundamental del av svensk skola, och bakom dem finns gedigna pedagoger och författare som brinner för att förmedla kunskap, säger Frida Engman, förbundsdirektör på Läromedelsförfattarna.

Firas på sociala medier
Läromedelsförfattarna hoppas att dagen kan bli ett tillfälle för alla som på något sätt jobbar med läromedel att uppmärksamma läromedlen och deras betydelse. Själva firar de dagen på sina sociala medier, där de uppmanar alla att dela innehåll under hashtaggen #läromedletsdag.

– Vi vet att läromedel är viktiga. Oavsett om du är en lärare som ska bedriva undervisning, en elev som ska plugga inför ett prov eller en förälder som försöker hjälpa ditt barn med läxan, är läromedel till en enorm hjälp. Idag vill vi samla allas röster på en och samma plats, och tillsammans hylla läromedlet, säger Embla Jernstig, kommunikatör och projektledare för Läromedlets dag.

Hoppas på förändring
Idag firas läromedlets dagDagen är främst ett tillfälle att uppmärksamma betydelsen av läromedel, men på lång sikt hoppas Frida Engman att den kan bidra till en förändring i samhället.

– Tillgången till läromedel skiljer sig enormt mellan olika skolor, och det vill vi också belysa med den här dagen. Regeringen måste skärpa skollagen genom att slå fast rätten till läromedel, annars kommer skolan aldrig bli likvärdig, säger Frida Engman.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>