Bett är nu tillbaka med sex huvudteman
Hem EVENT Bett är nu tillbaka med sex huvudteman

Bett är nu tillbaka med sex huvudteman

Publicerat av: Redaktionen

Med anledning av att Bett-mässan slår upp sina portar igen i januari efter ett uppehåll p g a covid har IT-pedagogen fått en pratstund med Eve Harper – event director för Bett.

Vi är givetvis lite nyfikna på hur tankarna går hos arrangören inför Bett 2022.

”Vi är såklart mycket glada över att se återkomsten av live-evenemang här i Storbritannien och jag är personligen väldigt spänd och förväntansfull inför Bett 2022”, inleder Eve Harper samtalet och fortsätter:

”Det har varit en riktigt intressant tid för evenemangsbranschen som helhet och även om vi har sett några fantastiska innovationer i virtuella format tvivlar vi inte en sekund på att ingenting ersätter de kontakter som skapas och de relationer som byggts upp av nätverkande ansikte mot ansikte. På Bett har vi arbetat hårt under de senaste 18 månaderna med att stödja lärargemenskapen under en period då många tvingats in i distansundervisning. Nu ser vi fram emot att träffa lärare på riktigt igen och reflektera över vad vi lärt oss under pandemin och vilka nya möjligheter som uppkommit. Det är med det i åtanke vi har valt årets tema Skapa framtiden”.

Europa öppnar upp igen efter lockdowns, öppnande och nya lockdowns. Hur tror ni att läget kommer att påverka antalet besökare på Bett 2022?

Bett är nu tillbaka med sex huvudteman

Eve Harper

”Vi är realistiska även om reserestriktionerna lättat för många så gäller det inte inte för alla. Därför tror vi att det blir ett lägre deltagande från länder utanför Europa. Covid-19 har även påverkan på hur skolor arbetar här i Storbritannien så där väntar svåra beslut på landets skolor om vilka som kan få resa till Bett. Under förra året, då Bett genomfördes digitalt och avskalat såg vi möjligheter att stödja lärare och institutioner digitalt. Vi kommer att erbjuda webinarier nyhetsbrev och bloggar via vår Bett Community Hub som kommer att vara tillgängliga för utbildare året runt.

Vad är nytt och vad kommer besökarna att känna igen från tidigare år?
Vi arbetar varje år med att behålla det bästa och utveckla Bett därifrån med sådant som återspeglar den snabbt föränderliga utvecklingen inom Edtech-området och i år är inget undantag. Favoriter som Bett-arena och Bett-academy återkommer. Ett nytt spännande inslag är esports@bett som blir ett nav för allt inom e-sport och kommer att inkludera även liveturneringar.

Vilka är de viktigaste ämnena som kommer att tas upp på Bett 2022?

 ”Vi har sex huvudteman som vi vet är top of mind för institutionsledare och utbildare globalt. Dessa är innovation, kompetens, ledarskap, välbefinnande, framtid och innovation”.

Vi avslutar med att fråga Eve om det finns några talare hon speciellt vill lyfta som kommer att tala på Bett i januari. Hon svarar att uppsättningen talare som alltid kommer att hålla hög klass men nämner namn som skådespelerskan och komikern Sally Philips, Googleboxfavoriten Baasit Siddiqui och Allison Matthews som kommer att tala om innovation inom e-sport.

”Dessutom” avslutar Eve Harper. ”Så kommer en rad otroliga lärare från Storbritannien och övriga världen att tala och dela med sig av sina erfarenheter”.

Vi tackar Eve Harper för att hon tog sig tid och ser fram emot att träffa henne för ytterligare en pratstund under Bett-dagarna i januari.

Av Mattias Lundqvist

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>