Jamf underlättar distansarbete och säkrar skolan
Hem TEKNIK Jamf underlättar distansarbete och säkrar skolan

Jamf underlättar distansarbete och säkrar skolan

Publicerat av: Redaktionen

Jamf, ledande inom hantering av Appleprodukter i företag, presenterar nu en rad nyheter som gör livet enklare för alla som behöver hantera Appleenheter i organisationer.

De nya lösningarna gör det lättare för IT-avdelningar att erbjuda mer frihet och användarvänlighet för alla som använder Appleprodukter, samtidigt som bland annat säkerheten stärks.

Företaget presenterar nyheterna på JNUC, världens största träff för Appleadministratörer, som precis inletts med över 10 000 deltagare.

”Vi har en viktig roll att spela i att brygga mellan produkterna som Apple skapar och de krav som företag har för att det ska fungera i deras organisationer,” säger Dean Hager, vd på Jamf. ”Därför fokuserar mycket av våra nyheter på att både skapa mer valfrihet för medarbetarna samtidigt som både företagets data och den personliga integriteten skyddas.”

Jamf underlättar distansarbete och säkrar skolanBland nyheterna finns bland annat en ny lösning som gör det möjligt för medarbetare att använda deras personliga enheter i jobbet och samtidigt få säker åtkomst till de appar som de behöver. Genom en smart funktionalitet för dataseparering hålls företagets data säker även när användaren sedan använder enheten för personligt bruk.

”Vi gör det möjligt för medarbetare att använda de enheter de själv önskar samtidigt som vi säkerställer att företagets data hålls säker,” säger Peo Strindlund på Jamf. ”På det här sättet minskar bördan på IT-avdelningen samtidigt som medarbetarna får mer frihet”.

Mer lärande

Jamf lanserar också en nya lösningar riktad mot lärare och studenter, som hjälper till att hålla koll på enheter även under distansundervisning. Nya Jamf Safe Internet för samman ett skydd mot hot med innehållsfiltrering, för att motverka att studenter utsätts för attacker eller olämpligt innehåll. Lösningen gör det lättare för skolor och utbildningssäten att erbjuda Apple-enheter till studenter på ett tryggt sätt.

”Både lärare och studenter har kämpat under året som varit för att skapa så bra förutsättningar som möjligt för läraren, samtidigt som omständigheterna varit utmanande,” säger Peo Strindlund på Jamf. ”Vi kommer fortsätta utveckla lösningar som gör att tekniken inte behöver vara en barriär utan istället blir en tillgång i undervisningen, oavsett vilken form den har.”

Säkrare distansarbete

Jamfs förvärv av IT-säkerhetsföretaget Wandera tidigare i år har också gjort det möjligt att lansera en rad nya lösningar som underlättar för Appleadministratörer. Det handlar bland annat om Jamf Private Access, som är en åtkomstlösning som ersätter gamla VPN-tekniker och gör det möjligt för användare att verifiera sig i sina enheter och därefter få säker uppkoppling till företagets data. Bland nyheterna finns också funktionalitet som gör livet enklare för IT-avdelningen, genom att prioritera bland den flod av säkerhetsnotifikationer som IT-administratörer ofta möter. Dessutom lanseras Jamf Threat Defense, som är en säkerhetslösning för medarbetares mobiler, som både larmar, skyddar och åtgärdar hot.

”Dessa lösningar kommer spela en viktig roll nu när allt fler medarbetare arbetar på distans och från mobila enheter,” säger Peo Strindlund på Jamf. ”Våra nya lösningar gör det möjligt för medarbetare att bli mer produktiva på distans samtidigt som ens enheter är skyddade mot det ökande antalet attacker som vi ser mot Appleprodukter.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>