Jamf gör det möjligt för fler att ha koll på IT-miljön i skolan
Hem APPAR Jamf gör det möjligt för fler att ha koll på IT-miljön i skolan

Jamf gör det möjligt för fler att ha koll på IT-miljön i skolan

Publicerat av: Redaktionen

Jamf, ledande inom Apple Enterprise Management, lanserar ny funktionalitet som ska stödja lärare, föräldrar och elever som sitter både i klassrum och på distans under pandemin.

Jamf gör det möjligt för fler att ha koll på IT-miljön i skolan

Företaget har gjort uppdateringar i både Jamf Teacher och Jamf Parent att inkludera fler enheter och göra det möjligt för fler att använda lösningarna.

Jamf Teacher, som hjälper skolor hantera elevernas mobiler och surfplattor fungerar nu också på Mac-datorer. Det innebär att lärare och IT-ansvariga kan hantera skolans ekosystem kring Apple på alla typer av enheter.  Företaget presenterar också en Android-version av Jamf Parent app, för både Jamf School och Jamf Pro. Det innebär att föräldrar som har Android-enheter nu kan få bättre kontroll och säkerhet kring de Apple-produkter som deras barn fått från skolan.

”Covid-19 har visat hur viktig roll teknik kan spela och hur datorer, surfplattor och mobiler stöttat elever som annars skulle haft skiftande förutsättningar. Det är något som vi tror kommer fortsätta även efter pandemin,” säger Peo Strindlund på Jamf. ”Det är viktigt för föräldrar att ha koll på de tekniklösningar som barnen får från skolan, för att kunna avgränsa appar, hemsidor, sociala medier och annan typ av funktionalitet utifrån vad som är lämpligt. Nu gör vi det möjligt för alla föräldrar, oavsett vilken mobil man har, att få den kollen och se till att barnen får en säker skolmiljö på de enheter som de använder.”

Inom kort kommer användare kunna ladda ner nya Jamf Teacher i App Store och Jamf Parent för Android finns redan nu redo att laddas ner i Google Play store.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>