Hem NYHETER Kronprinsessan besöker skola ansluten till Pep Skola

Kronprinsessan besöker skola ansluten till Pep Skola

Publicerat av: Redaktionen

Sverige är ett av Europas mest stillasittande länder och få barn och unga kommer upp i den rekommenderade mängden av fysisk aktivitet varje dag.

Inte heller när det gäller den rekommenderade mängden frukt och grönt når barn och unga rekommendationerna.

Skolan har här en unik möjlighet att göra insatser som främjar barn och ungas fysiska hälsa och där insatserna når alla barn.

Kronprinsessan besöker skola ansluten till Pep Skola

Därför har Generation Pep, som Kronprinsessparet är initiativtagare till, sedan nästan ett år tillbaka bedrivit ett arbete riktat mot skolor som kallas Pep Skola.

– Syftet med Pep Skola är att skapa aktivare och trivsammare skoldagar, hälsosamma näringsintag för eleverna, bättre förutsättningar för lärande och bättre förutsättningar för elevernas delaktighet, säger Carolina Klüft verksamhetschef Generation Pep.

Verktyget är tillgängligt för alla och är helt kostnadsfritt att använda. Som stöd i arbetet mot en mer hälsosam skola får skolorna bland annat konkreta idéer och exempel för skoldagen, informativa filmer, verktyg för att planera och utvärdera verksamheten, information om utbildningar och aktörer som stödjer skolan samlat på en och samma sajt.

Under Kronprinsessans landskapsvandring i Härjedalen besöker Kronprinsessan Vemdalens skola, en skola som bland annat använder sig av Pep Skola-verktyget i sin verksamhet. Under besöket kommer Kronprinsessan bland annat delta i en av skolans rörelsepauser.

– Vi på Vemdalens skola vill ta alla chanser att inspireras och uppdatera oss kring barns fysiska aktivitet både i och utanför skolan. Vi vill engagera oss för att ge våra elever ett positivt och livslångt intresse för sin hälsa. Vi är övertygade om att fysisk aktivitet och rörelse skapar en bra grund att stå på, både för god hälsa och för elevernas skolprestationer, säger Anna Halvarsson lärare i idrott och engelska, Vemdalens skola.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>