Lekfulla barnterapier och ärliga AI-fordon på UID22
Hem TEKNIK Lekfulla terapier för barn och ärliga AI-fordon på UID22

Lekfulla terapier för barn och ärliga AI-fordon på UID22

Publicerat av: Redaktionen

Vi är tillbaka!

För första gången sedan 2019 återvänder den fysiska examensutställningen till Designhögskolan vid Umeå universitet.

Under UID22 kommer nästa generations designers att avslöja ett brett spektrum av framtidskoncept; från AI i autonoma fordon, till lekfulla terapier för barn, till en fysisk enhet för att hantera dina kryptotillgångar.

Kliv in i framtiden när blivande designers från hela världen delar med sig av sina visioner för en annorlunda, och bättre, morgondag. Den 31 maj visar avgångsstudenter upp sina examensprojekt på UID22 | Design Talks & Degree Show. Under eventet kommer studenterna presentera sina examensprojekt muntligt, via 3D-modeller och genom digitala visualiseringar. Den påföljande utställningen ger besökare möjlighet att prata med studenter och utforska deras visioner ytterligare genom fysiska modeller, grafiska affischer och videoexpositioner.

– Vi ser verkligen fram emot att välkomna så många alumner och externa gäster på plats, och att återigen få se våra studenter presentera sina enastående designkoncept. Det är särskilt glädjande att vi kan återvända till ett fysiskt event eftersom pandemin pågick under större delen av många av examensstudenternas studietid på skolan, säger Demian Horst, prefekt på Designhögskolan.

Många av de 50 examensprojekten har sin hemvist i den digitala sfären, ofta med ett syfte att göra tekniken mer tillgänglig, eller mer mänsklig. Åtskilliga projekt knyter också an till hållbarhet, oavsett om det är genom ett prisma av ekologi, social innovation eller hälsa. Årets studentgenererade tema – resilient futures – svarar mot just dessa utmaningar som vårt globala samhälle står inför.

Lekfulla barnterapier och ärliga AI-fordon på UID22

Natalia Ikebara, som tar examen från mastersprogrammet i avancerad produktdesign, har designat ett holistiskt terapikoncept för barn med motoriska funktionshinder.

Natalia Ikebara, som tar examen från mastersprogrammet i avancerad produktdesign, har designat ett holistiskt terapikoncept för barn med motoriska funktionshinder, med fokus på att skapa mer engagerande och roligare upplevelser. Ett annat projekt, skapat av Mario Schaffeld från mastersprogrammet i transportdesign, utforskar mänskligt förtroende för framtida intelligenta fordon. Inspirerad av soft robotics designade han en interaktiv interör som ger passageraren friheten att kontrollera hur mycket av fordonets artificiella intelligens som aktiveras vid olika tillfällen.

– UID22 kommer att vara en hyllning till den talang och den rika uppvisning av idéer som studenterna skapat för att bidra till mer
hållbara framtider genom design. När vi sammanfattar deras designvisioner är vi stolta över att se så många olika kraftfulla
perspektiv på vad ansvarsfull industridesign kan vara, nu och i framtiden, säger Demian Horst.

Varje år innebär Designhögskolans globala räckvidd att man lockar elever från världens alla hörn. Bara i år representerar de 32 examensstudenterna från mastersprogrammen 17 olika nationaliteter. Designhögskolans internationella nätverk av samarbetspartners inom forskning, industri och civilsamhälle hjälper till att skapa ett evenemang som sätter nya trender och väcker diskussion om vart design är på väg. Till UID22 i Umeå reser representanter från multinationella företag som Apple, Microsoft, BMW, Volvo och Philips för att följa upp samarbeten med studenter, för att titta på presentationer och portfolios, och för att rekrytera nästa generations industridesigners.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>