Hem Forskning Först i Sverige med nya RIT-avdraget

Först i Sverige med nya RIT-avdraget

Publicerat av: Redaktionen

RUT-avdrag blir även ”RIT-avdrag”


Från och med 1 augusti inkluderas även IT-tjänster i hemmet i RUT-avdraget.

Avdraget har inofficiellt kommit att kallas för RIT-avdrag och beräknas kunna skapa fler jobbtillfällen. Först ut i Sverige att erbjuda RIT-avdrag till sina kunder är studentkonsultbolaget ”We Know IT” som jobbar utifrån flera universitetsstäder runt om i landet.

Först i Sverige med nya RIT-avdragetFör studenterna på We Know IT innebär det nya RIT-avdraget nya möjligheter att hjälpa fler privatpersoner. “Som IT-studenter har vi en stor och aktuell kunskap om IT, men idag jobbar vi mestadels mot företag. Vår ambition har sedan starten varit att studenternas IT-kunnande ska komma många privatpersoner till gagn och RIT-avdraget möjliggör nu det för de allra flesta som är i behov av hjälp med IT”, säger John Elf, VD för We Know IT.

För många av våra kunder är det idag lika viktigt att IT-miljön är välfungerande hemma som på jobbet. Flera arbetar idag hemifrån för att uträttar en mängd ärenden. Men verkligheten hos många av våra kunder är att de hemma oftare har problem med exempelvis skrivare, uppkoppling och rätt utrustning. Vår förhoppning är att Sverige genom RIT-avdraget blir effektivare genom en välfungerande IT-miljö även i hemmet”, fortsätter John Elf.


RIT-avdraget kan minska det ”digitala utanförskapet”
Vi lever i en digital värld och med en åldrande befolkning, där ”digitalt utanförskap” kan uppstå både hos unga och äldre som inte kan ta del av samhällets IT-tjänster. We Know IT hoppas att RIT-avdraget gör att fler vågar ta hjälp för att komma igång men även utveckla i sin användning av IT och att det digitala utanförskapet därmed minskar.

Studentkonsulterna går nu ut med att de erbjuder alla kunder RIT-avdrag redan från den 25 juli, alltså en vecka i förväg, för att visa uppskattning till den nya politiken, och hoppas att nyheten snabbt når privatpersoner med behov av stöd.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>