Malmö universitet får unikt masterprogram med sakernas internet (IoT) som huvudämne
Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Malmö universitet får unikt masterprogram med sakernas internet (IoT) som huvudämne

Malmö universitet får unikt masterprogram med sakernas internet (IoT) som huvudämne

Publicerat av: Redaktionen

Det tvååriga masterprogrammet anordnas av institutionen för datavetenskap och medieteknik vid fakulteten för teknik och samhälle och är kopplat till universitetets forskningscenter Internet of Things and People (IoTaP).

Utbildningen förbereder studenterna för karriärer inom en snabbt växande global industri.

Enligt programkoordinator Romina Spalazzese vid Malmö universitet finns det ingen liknande utbildning i Sverige idag.

– Efterfrågan på personer med teknisk kompetens inom området förväntas öka dramatiskt, säger hon och fortsätter:

– För att stärka Sveriges position inom ”IoT” är det av grundläggande betydelse att ge studenterna relevanta kunskaper och färdigheter i ämnet. Programmet innefattar därför både tekniska aspekter, mänskliga faktorer, innovation och affärsmodeller.

30 miljarder uppkopplade saker

Malmö universitet får unikt masterprogram med sakernas internet (IoT) som huvudämneEn av de starkaste trenderna inom informations- och kommunikationsteknologi är den remarkabla ökningen av uppkopplade prylar i samhället. Enligt branschens egna prognoser beräknas dessa vara uppemot 30 miljarder till antalet år 2025.

Programmet har utvecklats i samarbete med företag inom branschen och är utformat för att möta den efterfrågan som finns på arbetsmarknaden när det kommer till att dra nytta av olika typer av uppkopplade vardagsföremål, fordon och maskiner.

Stort efterfrågan på arbetsmarknaden

Genom olika aktiviteter kommer företagen ha nära kontakt med studenterna, till exempel genom gästföreläsningar och examensarbeten. Efter masterprogrammet innebar de en unik spetskompetens som kan hjälpa företag att utveckla produkter och tjänster för att bli globalt konkurrenskraftiga.

– Som en följd av den snabba utvecklingen av olika IoT-baserade smarta städer och lösningar för e-hälsa kommer våra studenter att ha yrkesmässiga möjligheter inom både den privata och offentliga sektorn, säger Romina Spalazzese.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>