Hem NYHETER Mats Viberg föreslås bli ny rektor vid BTH

Mats Viberg föreslås bli ny rektor vid BTH

Publicerat av: Redaktionen

Högskolestyrelsen vid BTH har idag beslutat att föreslå regeringen att förordna Mats Viberg till rektor vid BTH.

Beslutet om ny rektor tas av regeringen.

Vid högskolestyrelsens möte idag beslutades att föreslå regeringen att förordna Mats Viberg, professor i signalbehandling vid Chalmers tekniska högskola, till rektor vid BTH.

Mats Viberg föreslås bli ny rektor vid BTH

Arbetet med att utse en ny rektor har hanterats av en beredningsgrupp, ledd av BTH:s styrelseordförande Peter Örn. Kandidaterna har intervjuats av en intervjuargrupp bestående av anställda och studenter samt av en större hörandegrupp med representanter för lärare, studenter och övriga medarbetare.

Mats Viberg är professor i signalbehandling. Han är tidigare prorektor vid Chalmers tekniska högskola och numera prefekt för institutionen för arkitektur och samhällsbyggnadsteknik vid samma lärosäte.

– Mats Viberg har omfattande erfarenhet av ledarskap inom akademin, med fokus på förändringsarbete och ökad jämställdhet, säger Peter Örn, BTH:s styrelseordförande, i en kommentar till styrelsens beslut.

Peter Örn fortsätter:

– En omsorgsfull rekrytering – i konkurrens med andra starka kandidater – övertygar om att Mats Viberg är lämpad att tillsammans med lärosätets studenter och medarbetare leda BTH in i framtiden under de närmaste sex åren. Framtiden ställer krav på fortsatt förnyelse, internt ledarskap och samarbete med det omgivande samhället.

– Det är min förhoppning att regeringen skyndsamt ska besluta om Mats Vibergs förordnande så att han kan vara på plats i början av terminen. Jag vill också rikta ett särskilt tack till övriga sökande och till dem som på olika sätt har bidragit i rekryteringen.

– Mats Viberg har följt utvecklingen vid BTH under många år och känner stor glädje över att föreslås som ny rektor, vilket är en viktig förutsättning för att föra nuvarande rektor Anders Hederstiernas framgångsrika arbete vidare.

Mats Viberg kommenterar:

– Jag är verkligen glad och stolt över att ha fått förtroendet att leda BTH. Det är en spännande och intressant verksamhet som ligger rätt i tiden. Jag tänker dels på fokuseringen på digitalisering och dess inverkan på samhället i stort, men också på BTH:s ambitionsnivå och förmåga vad gäller samverkan. Jag känner stor ödmjukhet inför att ta över efter Anders Hederstierna och jag blir inspirerad av att försöka ta utvecklingen vidare från dagens starka position, säger Mats Viberg.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>