Europeiska språkdagen: Skolelever i språkmöten på Europahuset
Hem EFTER PLUGGET Europeiska språkdagen: Skolelever i språkmöten på Europahuset

Europeiska språkdagen: Skolelever i språkmöten på Europahuset

Publicerat av: Redaktionen

På tisdag får över 600 högstadie- och gymnasieelever chansen att bekanta sig med olika europeiska språk.

För att fira Europeiska språkdagen ordnar Nätverket Språkdagen i Sverige den 27 september ett språkcafé i Europahuset (Regeringsgatan 65, Stockholm) samt en språktävling för hela landet.

Syftet är att visa att det är viktigt och roligt med språk.

Europeiska språkdagen: Skolelever i språkmöten på EuropahusetEuropeiska språkdagen infaller den 26 september varje år. I Stockholm uppmärksammas Språkdagen med ett språkcafé  på Europahuset (Regeringsgatan 65) den 27 september.

Där erbjuds minispråkkurser i ett tjugotal språk, bl.a. estniska, esperanto, franska, tyska, ukrainska, isländska och svenskt teckenspråk. Skolklasser från högstadiet och gymnasiet ges under dagen utmärkta tillfällen att prova på nya språk!

När: Tisdagen den 27 september, kl. 9.00-15.00

Var: Europahuset, plan 2, Regeringsgatan 65, Stockholm

Nätverket Språkdagen i Sverige består av ett antal ambassader, språkinstitut och organisationer som tillsammans arrangerar ett språkcafé i Stockholm samt en tävling för hela landet.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>