Hem Appar Mobilearn inför boken Tillsammans för Sverige som ny digital källa

Mobilearn inför boken Tillsammans för Sverige som ny digital källa

Publicerat av: Redaktionen

Mobilearn kompletterar sitt befintliga utbud av myndighetsinformation med en ny framtagen bok riktad till utbildning inom samhällsorientering att i digitalt format ingå till landets kommuner och övriga kunder.

Boken Tillsammans för Sverige är på uppdrag av Halmstad kommun framtagen av Laid Bouakaz som är lektor och forskare i interkulturell pedagogik vid Malmö högskola.

Som forskare, språklärare och f.d. rektor på en mångkulturell skola, har Bouakaz skaffat sig gedigen teoretisk och praktisk kunskap om migrationsfrågor och integration i det mångkulturella samhället, mångkulturella skolfrågor, föräldra­samverkan samt nyanlända elevers och föräldrars skolsituation i Sverige. Han fick Malmö stads integrationspris 2003 för sina integrationsinsatser i staden.

Mobilearn inför boken Tillsammans för Sverige som ny digital källa

Den nya källan införs digitalt i Mobilearn och till boken kommer även pedagogiskt material som filmer och fördjupningsövningar.

”-Boken Tillsammans för Sverige har fått mycket uppmärksamhet bland många av landets kommuner då de uttryckt att de saknar ett modernt och lättnavigerat utbildningsmaterial att använda i sin samhällsorientering, säger Magnus Winterman, VD Mobilearn Sverige. ”-Vi vill tacka både Halmstad kommun, och författaren Laid Bouakaz som valt Mobilearn att ha boken inkluderad digitalt i, för ett fantastiskt läromedel att komplettera vårt informationsutbud med”.

Boken blir stegvis från och med 1 september införd på svenska, arabiska, engelska, tigrinja, persiska, somaliska, och kurdiska.

”-I Tillsammans för Sverige presenteras samlad samhällsinformation för nyanlända, vilken kan underlätta deras integration i det svenska samhället. Jag hoppas därför att boken och övrigt material kan bidra till en bättre och enklare information för nyanlända samt ge en bättre struktur om hur samhällsorientering går till, säger Laid Bouakaz, författare och pedagog. ”Jag är stolt att ha medverkat till ett material som förutom hos Halmstad kommun nu får spridning till landets övriga kommuner genom Mobilearn.”

I Mobilearns innehållsutbud finns förutom samhällsinformation även möjlighet att få tillgång till pedagogiskt framtagna lektionsupplägg baserat på innehållet i tjänsten, användarstatistik, yrkesmatchning, meddelandeutskick till användarna samt tilläggsutbildningar. Den nya källan Tillsammans för Sverige blir förutom införandet i digitalt format i Mobilearn även tillgänglig som fysisk bok och kan beställas antingen via Mobilearn eller direkt från författaren.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>