Hem NYHETER Natur & Kultur förvärvar innovativt edtech-bolag

Natur & Kultur förvärvar innovativt edtech-bolag

Publicerat av: Redaktionen

Natur & Kultur har förvärvat Digilär, ett innovativt företag inom digitala läromedel.

Förvärvet innebär att Natur & Kultur nu erbjuder Sveriges mest omfattande och kvalitativa utbud av digitala läromedel.

– Digitala läromedel kan skapa stora pedagogiska mervärden för lärare och elever och utgör en viktig komponent för framtidens lärande och Sverige som kunskapsnation. Genom förvärvet av Digilär förstärker vi både vårt utbud och utvecklingstakten av smarta digitala läromedel, säger Per Almgren, vd för Natur & Kultur.

Natur & Kultur förvärvar innovativt edtech-bolagNatur & Kultur kommer tillsammans med Digilär att bredda sina heldigitala läromedel för högstadiet och gymnasiet. Och till höstterminen 2018 lanseras även läromedel för mellanstadiet.

Digilär har i dagsläget 90 000 användare på högstadiet och gymnasiet. Innehållet är specifikt framtaget för den svenska marknaden av ämnesexperter och digitala utvecklare. De heldigitala läromedlen inkluderar interaktiva och tillgängliggörande funktioner som stöttar och inspirerar lärare och elever.

– Vi såg tidigt fördelarna med interaktiva läromedel, som underlättar vardagen för både lärare och elever.

Med Natur & Kulturs kunnande och resurser kommer vi att kunna snabba på produktutvecklingen ytterligare. Det är lätt att se hur vi kompletterar varandra och tillsammans blir vi en ledande kraft inom utvecklingen av digitala läromedel, säger Linda Ahrgren, vd på Digilär.

Digilär förvärvas från bolagets management och majoritetsägaren Investment AB Spiltan vars investment manager Håkan Sjunnesson konstaterar:
– Det är svårt att se en bättre match än mellan Digilär och Natur & Kultur, som vi väntar oss kommer att leda utvecklingen av hög-kvalitativa digitala läromedel för den svenska skolan.

Natur & Kultur och Digilär kommer att finnas på plats under Bokmässan i Göteborg. Ett gemensamt seminarium på temat ”Hur digitala läromedel kan möta dagens utmaningar i skolan” arrangeras kl. 10:30 torsdag den 28 och fredag den 29 september på Molnets scen.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>