Dags för årets regionala kulturutbudsdag
Hem EFTER PLUGGET Dags för årets regionala kulturutbudsdag

Dags för årets regionala kulturutbudsdag

Publicerat av: Redaktionen

Onsdag 19 oktober äger 2022 års Kulturutbudsdag rum på Kulturkvarteret i Örebro.

Kulturutbudsdagen är ett årligt evenemang som vänder sig till lärare, förskollärare, rektorer, bibliotekarier, kultursekreterare, samordnare, kulturombud eller andra som arbetar med kultur för barn och unga i förskolan, skolan och gymnasiet.

Under dagen kan besökare uppleva ett helt smörgåsbord av professionella föreställningar, workshops eller aktiviteter inom konstområden som teater, dans, bild och form, slöjd, kulturarv, musik och litteratur för barn och unga mellan 3-19 år. Dagen är kostnadsfri och alla vuxna erbjuds ta med sig upp till tre barn/ungdomar.

Dags för årets regionala kulturutbudsdagAnmälan senast den 29 september på www.kulturkraftorebrolan.se >

Det regionala kulturutbudet ingår i modellen KulturKraft – en regional satsning för att öka tillgången på professionell kultur för barn och unga mellan 3-19 år i Örebro län. Skolor, förskolor, kulturverksamheter och länets kommuner samarbetar för att garantera att kulturen blir en naturlig del av barnens vardag.

En viktig del av  modellen är de barnkulturplaner som kommunerna tar fram för att beskriva hur de vill arbeta med kultur i förskolan, skolan och gymnasium.

Det regionala kulturutbudet för 2021-2022 består av professionella aktörer från konstområdena bild och form, dans, film, kulturarv, litteratur, musik, nycirkus, slöjd och teater. Urvalet görs av Nätverket för Regional Kulturutveckling (tidigare Kulturkonsulentnätverket Örebro län).

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>