Drygt 2 800 nyantagna studenter välkomnas i höst
Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Drygt 2 800 nyantagna studenter välkomnas i höst

Drygt 2 800 nyantagna studenter välkomnas i höst

Publicerat av: Redaktionen

Idag får alla studenter som sökt en utbildning vid BTH sitt antagningsbesked.

Totalt erbjuds 2 805 studenter en utbildningsplats till hösten.

Idag kommer det efterlängtade antagningsbeskedet till alla som sökt en högskoleutbildning. BTH erbjuder 2 805 studenter en utbildningsplats – antingen på ett längre utbildningsprogram eller på en kortare kurs eller ett kurspaket.

De mest populära programmen är Webbprogrammering, Sjuksköterskeprogrammet, Produktutveckling och Software Engineering. Bland BTH:s civilingenjörsprogram är det med inriktning mot industriell ekonomi mest populärt.

Drygt 2 800 nyantagna studenter välkomnas i höstDen 15 april, som var sista dagen för att anmäla sig till höstens studiestart, hade BTH fått 8 137 sökande till sina utbildningsprogram, vilket kan jämföras med 6 944 till höstterminen året innan.

–Många av våra utbildningsprogram har aldrig haft fler sökande än i år och det är också betydligt fler studenter som väljer oss i första hand – den siffran ökade i år med 11 procent jämfört med förra året, säger Eva Pettersson, prorektor vid BTH.

–Vi ser nu fram emot en höst där vi återigen kan träffa studenterna, både nya och gamla, på campus. Förhoppningen är att vi ska kunna bedriva den största delen av undervisningen på våra campusutbildningar på plats i Karlskrona och Karlshamn, och det ser vi verkligen fram emot, säger Eva Pettersson.

Det är viktigt att komma ihåg att det är svarskrav på antagningsbeskedet som kommer idag. Senast den 23 juli måste studenterna tacka ja till sin utbildningsplats. Därefter görs ett nytt urval vilket kan göra att någon av alla de reserver som finns kan få en utbildningsplats på ett eftertraktat program.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>