Hem Efter plugget Digitalt språkläromedel lär nyanlända elever svenska

Digitalt språkläromedel lär nyanlända elever svenska

Publicerat av: Redaktionen

Lärarnas stora utmaning idag är att integrera nyanlända elever i undervisningen. 

För att lyckas med det måste eleverna kunna svenska. På Sett-mässan lanserar förlaget Liber ett språkläromedel som både underlättar lärarnas arbete – och snabbar på elevernas inlärning.

jha9efjgztbegmo5e7we Pratstart går att använda i mobilen, surfplattan eller datorn. Eleverna lär sig svenska på ett lekfullt sätt med hjälp av spel och övningar. Alla fyra inlärningssätt används: lyssna, läsa, skriva och prata.

De vanligaste språken som nyanlända barn och ungdomar pratar finns med, till exempel arabiska, somaliska, persiska, tigrinja, kurdiska, pashto och dari. Eleverna använder sitt modersmål för att lära sig svenska.

Pratstart är skräddarsytt för lärare. De kan bland annat skapa eget innehåll, dela ut läxor och följa upp elevernas resultat.  Språkläromedlet används redan idag av tusentals lärare över hela världen. Från och med slutet av april finns den svenska versionen klar.

Du som är nyfiken och vill veta mer om detta har nu du möjlighet att testa Pratstart på Sett-mässan i Kista.

Sett-mässan:
När:
26-28 april
Var: I Libers monter B:36 på Kistamässan
Möt: Pedagogerna bakom läromedlet och lärare som testat Pratstart med nyanlända elever.
Tisdag, 26:e april klockan 15.00-16.30 finns Heidi Fredriksson Sirén, lärare i svenska som andraspråk, i Libers monter. Hon arbetar på Grimstaskolan utanför Stockholm, som är den första skolan i Sverige att testa Pratstart.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>