Hem TEKNIK Novo lanserar ett nytt elevgränssnitt

Novo lanserar ett nytt elevgränssnitt

Publicerat av: Redaktionen

Tisdagen den 8:e augusti kommer ett helt nytt elevgränssnitt på Hermods lärplattform Novo att lanseras, vilket kommer att beröra alla elever som läser en eller flera kurser.

Novo kommer få ett nytt utseende, med fokus på användarvänlighet och tillgänglighet.

Det nya elevgränssnittet innebär främst kompabilitet med responsiva enheter som mobil och surfplatta samt med de moderna webbläsarna som finns på både Mac och PC.

Några av de funktioner som blir förbättrade är meddelanden, nyheter, forum, blogg och support.

Novo lanserar ett nytt elevgränssnitt 3– Novo kommer få ett nytt utseende, med fokus på användarvänlighet och tillgänglighet.Det nya elevgränssnittet kommer bland annat innehålla förbättrade funktioner för dokumenthantering, studieplaner, omdömen och e-läromedel, säger Helén Rickan, Teknisk- & administrativ processledare på Hermods Lärcentrum.

I nuläget gäller förbättringen enbart elevvyn, för alla andra roller i Novo kommer vyn se likadan ut som tidigare. Detta gäller även de kunder hos Hermods som idag har kundinlogg i Novo (denna kommer alltså inte att ändras i nuläget).

– Vi har upprättat en kommunikationsplan inför denna lansering och kommer att informera eleverna om detta både via nyheter i Novo, på Hermods hemsida och våra sociala kanaler, säger Helén Rickan.

Eleverna kommer att automatiskt komma in i det nya elevgränssnittet med samma inloggningsuppgifter som tidigare. Kursinnehåll, uppdrag och prov har inte ändrats.

Hermods utbildningsdirektör Charlotte Vällfors kommenterar den kommande lanseringen:
– Äntligen är det dags! Arbetet kring det nya elevgränssnittet har pågått i över ett år och nu kan vår läroplattform även nås från mobil och surfplattan. Vi är otroligt stolta över att redan ha fått bekräftat att uppdateringen ger oss fördelar på marknaden. Vi har i ett vinnande anbud fått högt betyg av en kund som testat det nya gränssnittet och några kommentar vara b.la. att det är tydlig design, enkla funktioner och snabb laddningstid. Det är viktigt att vi ligger i framkant när det gäller utvecklingen kring lärplattformen, berättar Charlotte Vällfors.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>