Funktioner för pandemitider – fokusera på undervisningen och vad den leder till
Hem NYHETER Funktioner för pandemitider – fokusera på undervisningen och vad den leder till

Funktioner för pandemitider – fokusera på undervisningen och vad den leder till

Publicerat av: Redaktionen

Sveriges skolor är fullt upptagna med alla de utmaningar som pandemin leder till.

Funktioner för pandemitider – fokusera på undervisningen och vad den leder till

Stöd för självreflektioner och återkoppling till lärare – systematiskt och på distans

Man har visat att skolan är en hörnpelare i samhället även under en omfattande kris. Alla är medvetna om att detta trots allt har påverkan på många elevers lärande.

Ett år efter att pandemin bröt ut har vi sannolikt aldrig tidigare varit i ett läge där frågan ”Pågår det lärande här just nu?” varit mer aktuell. En video (1 minut) visar hur verktyget BRAVOLesson innebär möjligheter att även under pandemin ha fokus på undervisningens kvalitet.

– BRAVOlesson fungerar för vanliga klassrumsbesök och lektionsobservationer. Det är även utformat för arbete på distans. Det kan användas för lärares självreflektion eller för systematisk återkoppling och reflektion tillsammans med kollegor eller skolledare – utan att de behöver besöka klassrummet eller närvara under en onlinelektion, berättar Mats Rosenkvist från BRAVOLesson.

En video (1 minut) visar hur BRAVOLesson stödjer distanserat arbete med fokus på undervisningens kvalitet i pandemitider.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>