Snart flyttar barn och medarbetare in i Nya Klockaregårdens förskola
Hem KOMMUNER Nu flyttar barn och medarbetare in i Nya Klockaregårdens förskola

Nu flyttar barn och medarbetare in i Nya Klockaregårdens förskola

Publicerat av: Redaktionen

Den 23 januari sker inflyttning i nybyggda Klockaregårdens förskola i Frillesås.

Förskolan har plats för 160 barn och är Kungsbacka kommuns första förskola som är avropad från Sveriges kommuner och regioners (SKR) koncept för förskolebyggnader.

Konceptet innebär bland annat en effektivare och snabbare byggprocess, och att byggnaden kan anpassas utifrån lokala behov.

Slutbesiktningen av förskolan är genomförd och godkänd. Det innebär att kommunen inom kort kommer att ta över de färdigställda lokalerna och att barn och medarbetare kan flytta in. Det som återstår innan projekt är helt klart är utomhusmiljön som beräknas blir klar till sommaren.

– Vår nya förskola är otroligt fin och nu längtar vi efter att den skall fyllas med dem som den är till för – barnen, säger Emma Montalvo rektor på förskolan. Vi på förskolan har haft ett gott samarbete med alla inblandade i projektet, både internt i kommun och med de som byggt. Det har resulterat i en förskola med de bästa förutsättningarna för barns utveckling och lärande.

Första konceptförskolan i Kungsbacka

Nya Klockaregårdens förskola är en konceptförskola som är byggd i moduler med träfasader. Ytorna i förskolan är väl tilltagna och utformade för dagens och framtidens lärande och förskolans behov. Förskolan, som är byggd av entreprenören Peab, består bland annat av åtta avdelningar, ett mottagningskök, gemensamhets- och öppna personalytor.

Snart flyttar barn och medarbetare in i Nya Klockaregårdens förskola– Det är glädjande att förskolebyggnaden är klar så att vi kan välkomna barn och personal till den nya förskolan. Samarbetet med entreprenören har fungerat bra och vi har tillsammans byggt en väldigt fin förskola, säger Jimmie Andersson, projektledare på förvaltningen för Service.

Stellan Haraldsson, regionchef på Peab, är nöjd och stolt över såväl samarbetet som resultatet.

– Det känns samhällsviktigt att få vara med och bidra till hållbara, flexibla och trevliga lokaler för förskolans elever, säger Stellan.

Arbetet framåt

Inom kort kommer kommunen att ta bort de befintliga paviljonger som har används under tiden den nya förskolan har byggts. Därefter startar arbetet med att färdigställa utomhusmiljön som beräknas vara klar till sommaren. Utemiljön utformas för att erbjuda barnen inbjudande och trygga ytor för både lärande, rörelseglädje och avkoppling utomhus.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>