Hem NYHETER Nya boken Bättre hälsa på arbetsplatsen underlättar distansarbetet

Nya boken Bättre hälsa på arbetsplatsen underlättar distansarbetet

Publicerat av: Redaktionen

Arbetsmiljön har alltid varit viktig men under 2020 har den blivit ännu mer aktuell i och med coronapandemin.

För att lyckas med en mer hållbar förbättring på arbetsplatsen behöver organisatoriska frågor, affärsmodeller och strategier utvecklas för att lyckas klara de stora utmaningarna.

Bättre hälsa på arbetsplatsen, utgiven av Liber, tar upp just detta.

Nya boken Bättre hälsa på arbetsplatsen underlättar distansarbetet

Bättre hälsa på arbetsplatsen

– Boken är ett ramverk för att kunna arbeta med arbetsmiljöstyrning, säger Ulf Johanson och Emmanuel Aboagye. Ramverket innehåller viktiga frågor att tänka på vid analys och utformning av styrning av arbetsmiljön.

Vi understryker bland annat vikten av att organisation, kommunikation, ansvar och belöningar stödjer strategier, mål, ekonomisk redovisning och uppföljning.

Alla dessa faktorer måste också bygga på ett synsätt att arbetsplatshälsa är avgörande för en långsiktigt hållbar verksamhet.

Bättre hälsa på arbetsplatsen handlar om arbetsmiljöekonomi, produktivitet och arbetsmiljöstyrning – som tillsammans är ett grundläggande synsätt på arbetsplatshälsa och är avgörande för en lyckad integrering. Arbetsmiljöfrågor har blivit om än viktigare och måste prioriteras för att människor ska trivas och må bra på jobbet.

Boken vänder sig till alla som kan påverka arbetsplatshälsan och arbetsmiljö inom såväl privata som offentliga organisationer, såsom chefer, skyddsombud eller studenter med inriktning på arbetsplatshälsa och arbetsmiljöfrågor.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>