Hem NYHETER Nya riksbibliotekarien på plats – följ hennes arbete!

Nya riksbibliotekarien på plats – följ hennes arbete!

Publicerat av: Redaktionen

Måndag 19 augusti tillträdde Karin Grönvall som riksbibliotekarie och chef för Kungliga biblioteket.

– Jag känner mig full av energi inför utmaningen att leda nationalbiblioteket.

Det var på KB jag började min bibliotekariebana för 20 år sedan och det är fantastiskt att nu återvända, säger Karin Grönvall.

Nya riksbibliotekarien på plats – följ hennes arbete!

Foto: Jann Lipka

Karin Grönvall kommer närmast från en tjänst som överbibliotekarie på Sveriges lantbruksuniversitet, SLU, där hon varit anställd sedan 2015. Hon har tidigare varit bibliotekschef vid Södertörns högskola och avdelningschef vid Karolinska institutets universitetsbibliotek. Karin har parallellt haft ett flertal uppdrag som rör nationell samverkan inom bibliotekssektorn. Hon utsågs i maj till riksbibliotekarie av regeringen.

Inför uppdraget lyfter Karin Grönvall fram den stora förändring som digitaliseringen medfört för biblioteken.

– Fri tillgång till säkra källor är en avgörande demokratifråga och nödvändigt för forskningen. Digitaliseringen medför stora möjligheter om rätt förutsättningar finns. KB har, genom förslaget till nationell biblioteksstrategi, visat på flera områden där det behövs viktiga satsningar. Jag ser fram emot att driva utvecklingsarbetet vidare, säger Karin Grönvall.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>