I dag invigdes ”nya” Västerstrandsskolan

Under torsdagsförmiddagen klippte elever och barn- och ungdomsnämndens ordförande Niklas Wikström (L) invigningsbandet på Västerstrandsskolan.

I dag invigdes ”nya” Västerstrandsskolan 1
Elev och Niklas Wikström (L) klipper invigningsbandet

Efter mer än två års arbete är nu ombyggnationen av Västerstrandsskolan äntligen klar!

Moderator för invigningen var Malte Hallquist som tillsammans med elever och musikläraren stod för underhållningen i form av sång och musik. På plats var även teknik- och fastighetsnämndens ordförande Henrik Lander (C).

Förutom uppfräschningen av lokalerna har skolan även växt. Två stora flyglar har tillkommit, en åt norr respektive öst. I den norra flygeln hittar du klassrum och en helt ny idrottshall med tillhörande omklädningsrum. I den östra finner du fler lokaler och utrymmen för både grund- och förskolan. Västerstrandsskolans kök har utökats till sin yta. I dag finns möjlighet att tillaga mat till fler personer. Huvudbyggnaden har också renoverats.

– Det har varit ett omfattande arbete som pågått under en längre tid med både om- och tillbyggnation. När slutresultatet nu är klart känner jag mig stolt och glad över att få öppna portarna för både elever och pedagoger till en skola i framkant när det gäller både modernitet, kompetens och öppenhet, säger Karin Thorell, rektor.

– Behovet av skolor i kommunen växer för varje dag, därför känns det väldigt bra att Västerstrandsskolan nu står färdig att välkomna elever och personal tillbaka efter sommaren. Totalrenoveringen och utbyggnaden av skolan gör att vi får tillgång till bättre pedagogiska lärmiljöer samtidigt som den nya idrottshallen och konstgräsplanen bidrar till mer rörelse och idrott, säger Niklas Wikström (L) ordförande i barn- och ungdomsnämnden.