Hem SKOLNIVÅGYMNASIUM NTI Tech Day på Gärdet

NTI Tech Day på Gärdet

Publicerat av: Redaktionen

Den 15 mars är det dags för NTI Tech Day – ett event där elever i årskurs nio bjuds in till NTI Gymnasiet Gärdet för att tillsammans med skolans elever få vara med på digitala workshops och uppleva hur teknik på gymnasiet fungerar i praktiken.

Det är NTI Gymnasiet Gärdet som står bakom initiativet för att få elever i årskurs nio intresserade av it, tech och digitalt skapande.

NTI Tech Day på Gärdet

– Vi tycker det är viktigt att eleverna på grundskolan får en introduktion till vad det innebär att läsa teknik på gymnasiet, säger Erik Thonfors, rektor på NTI Gymnasiet Gärdet.

– Alla behöver inte bli ingenjörer eller läsa på KTH. Det finns en uppsjö av spännande jobb i olika branscher och också kreativa yrken där det är en stor fördel att ha grundkunskaper inom exempelvis programmering.

Eleverna kommer under eftermiddagen få testa att:

  • programmera med hjälp av Micro:bits
  • styra drönare och skapa film med temat TECH och SCIENCE
  • skissa, rita och skapa med digitala ritplattor

– På vår skola har både det estetiska programmet och teknikprogrammet en tydlig koppling till IT, berättar Erik Thonfors.  – Eftermiddagens workshops kommer leddas av skolans elever och lärare i vårt nya Makerspace, ett rum som fungerar som en slags digital slöjdsal för teknikutveckling och experiment.

NTI Tech Day pågår från kl 14-16 fredag den 15 mars i skolans lokaler på Värtavägen 65. Välkommen att kontakta rektor Erik Thonfors för mer information eller ett besök på skolan i samband med eventet.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>