Nytt avtal för privatanställda lärare klart
Hem FEATURED Nytt avtal för privatanställda lärare

Nytt avtal för privatanställda lärare

Publicerat av: Redaktionen

Lärarnas Samverkansråd, där Lärarförbundet och Lärarnas Riksförbund ingår, har idag slutit ett nytt tvåårsavtal med Almega tjänsteföretagen som bland annat representerar de stora skolkoncernerna.

– Det krävs tydliga steg framåt i arbetstids- och arbetsbelastningsfrågor, och att lärarstatusen höjs och yrkets attraktivitets stärks. Ett särskilt fokus ska läggas på att lönenivåerna både attraherar behöriga och legitimerade lärare, och leda till att fler stannar i yrket. Vi satte stopp för arbetsgivarens försök att öka mängden reglerad arbetstid och antalet arbetsdagar för lärare med ferietjänst, säger Johanna Jaara Åstrand, förbundsordförande Lärarförbundet.

Förhandlingarna har stundtals varit mycket hårda och också givande.

Nytt avtal för privatanställda lärare klart– Vi kan konstatera att medlemmarna inom privat sektor har en allt tuffare arbetsmiljö och vårt avtal måste bli en vändpunkt där lärarna ges tillräckligt med tid för sin undervisning och tillhörande för- och efterarbete. Dessutom är det alldeles nödvändigt att lönerna inom privat sektor uppvärderas, säger Åsa Fahlén, förbundsordförande Lärarnas Riksförbund.

Avtalet gäller från 1/9 2021 till 31 augusti 2023 och berör 11 000 av Lärarförbundets medlemmar.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>