Anpassad introduktion för nya studenter även i år på Högskolan i Skövde
Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Anpassad introduktion för nya studenter även i år på Högskolan i Skövde

Anpassad introduktion för nya studenter även i år på Högskolan i Skövde

Publicerat av: Redaktionen

Den 23 augusti, startar höstterminens introduktion och 1800 nya programstudenter och 2300 fristående kursstudenter påbörjar sin utbildning på Högskolan i Skövde.

Dessutom välkomnas närmare 200 internationella studenter till Högskolan under veckan. Högskolan har valt att anpassa upplägget av introduktionen utifrån rådande situation.

– Vi har gjort en rad anpassningar och åtgärder utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Introduktionen är uppdelad över hela veckan för att minska antalet studenter på plats samtidigt och för att möjliggöra social distansering. Vi har grupper om högst 50 personer, vi nyttjar halva kapaciteten i våra undervisningssalar, hygiensstationer finns runt om på campus och vi har utökad städning. Det finns också ett digitalt material med inspelade informationsfilmer för att alla studentgrupper inklusive de som inte kan delta på campus, ska få möjlighet till en bra introduktion, berättar Elizabeth Persson, biträdande chef för Avdelningen för utbildnings- och studentstöd.

Hon konstaterar att planeringen för introduktionen har pågått sedan mars och att Högskolan hela tiden har följt utvecklingen med smittspridningen och har kontinuerliga avstämningar med smittskyddsläkare på Skaraborgs Sjukhus Skövde.

Viktigt med fysisk introduktion

För många innebär högskolestudier en helt ny fas i livet. Studenterna knyter nya kontakter och får nya erfarenheter och tankar kring framtiden. I år träffas många av de nya Skövdestudenterna på campus för första gången.

– En introduktion på campus är viktig på många sätt och syftar till att välkomna alla nya studenter till Högskolan. Det handlar också om att introducera dem till akademiska studier, ge dem en social gemenskap och en god grund för att kunna genomföra sina studier, säger Elizabeth Persson.

Anpassad introduktion för nya studenter även i år på Högskolan i Skövde

Introduktionen blir annorlunda även den här hösten. Bland annat delas studenterna upp för att ta del av introduktionen på olika dagar.

På campus finns det skyltar för att påminna alla om att hålla avstånd. Det finns också information på Högskolans webbplats och på digitala skärmar. Information om Högskolans åtgärder och vikten av att studenterna tar eget ansvar för att förhindra smittspridning finns även i välkomstbreven som både nya och befintliga studenter fått.

Faddrarna en viktig länk

 

För att ta emot studenterna är runt 170 faddrar på plats under introduktionsdagarna. Faddrarna ser till att de nya studenterna känner sig hemma på Högskolan i Skövde. Alla faddrar har gått en utbildning inför introduktionen och har full koll på vilka regler som gäller på campus.

– Faddrarna är en viktig länk mellan de nya studenterna, Högskolan och Studentkåren. De blir ett bekant ansikte, en förebild, en person som de nya förhoppningsvis känner att de kan vända sig till med stora och små frågor i studielivet. Det är viktigt att de nya studenterna känner ett sammanhang. Om inte ännu viktigare just nu när en pandemi pågår, säger Elizabeth Persson.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>