Hem PÅ GÅNG 3stepIT ny Main Partner till Hello World!

3stepIT ny Main Partner till Hello World!

Publicerat av: Redaktionen

3stepIT har ingått partnerskap med Hello World!, en ideell organisation som verkar för att fler barn och unga ska få upp ögonen för digitalt skapande.

Hello World! arrangerar varje sommar Hello World! Camp, med deltagare från hela Sverige i åldrarna 8-18 år.

3stepIT ny Main Partner till Hello World!Tusentals deltagare välkomnas till läger i Stockholm, Göteborg och Syd under sommarlovets alla veckor. Partnerskapet innebär att 3 Step IT förser Hello World! Camps alla deltagare med datorer. Samarbetet möjliggör en miljövänlig användarupplevelse som visar betydelsen av att vårda det som redan existerar istället för att köpa teknik för teknikens skull.

— Lika viktigt som det är att ta hand om utrustningen vi tar tillbaka från kund. Lika viktigt är det att förse dagens unga med ett brinnande intresse för IT med rätt verktyg.

Vi vill ta ett långt större samhällsansvar än att “bara” ta hand om begagnade datorer och mobiler. Därför känns det fantastiskt spännande att ge barn och ungdomar som normalt sett inte har förutsättningar, en värdefull chans att ta del av nya kunskaper och erfarenheter. Nyckeln till framgång är att ta tillvara på ungdomars intresse för IT i kombination med hållbarhetstänk, säger Peter Onstrand, VD på 3stepIT Sverige.

— Vi är oerhört glada och stolta över samarbetet med 3stepIT. Tack vare 3stepIT kan vi erbjuda lånedatorer till Hello World! Camps alla deltagare, vilket är en viktig del i vårt arbete att skapa samma förutsättningar för alla barn och unga att upptäcka allt magiskt man kan skapa med teknik och digitala verktyg. Vi har hittat ett samarbete som är hållbart, både socialt och miljömässigt, säger Maria Arneng, Generalsekreterare på Hello World!.

Partnerskapet med Hello World! omfamnar den cirkulära ekonomin som är på frammarsch eftersom förutsättningar för återanvändning i flera led skapas.

— När livslängden för datorer förlängs med 3-5 år skapas positiva spiraler för hållbarhet som leder utvecklingen framåt, säger Peter Onstrand.

Hello World! Camp

Hello World! Camp är ett sommarläger med temat digitalt skapande. Alla barn och ungdomar mellan 8 och 18 år är välkomna oavsett erfarenhet och kunskapsnivå och det finns möjlighet att varva digitalt skapande med t.ex. Ridning, Taekwondo och Teater. I år kommer lägren att köras på tre ställen: StockholmGöteborg och Syd. Läs mer och anmäl dig här >>,

Om Hello World!

Hello World! en allmännyttig ideell förening som med läger och meetups uppmuntrar och sprider intresse och kunskap om naturvetenskap, teknik, innovation och konst med digitala verktyg. Genom Hello World! samverkar företag, högskolor, studenter och samhälle för att säkerställa kompetensbehovet inom naturvetenskap, teknik och IKT för ett konkurrenskraftigt Sverige.

Om 3stepIT

3stepIT grundades 1997 för att hjälpa kunderna att planera och hantera regelbundna utbyten av datorer samtidigt som återanvändning av utrustningen säkerställdes. Genom att ha fokuserat på detta i över tjugo år har vi blivit experter inom livscykelhantering och en möjliggörare av den cirkulära ekonomin.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>