Hem PEDAGOGSNACK Hyresgästföreningen lanserar nytt skolmaterial om bostadsmarknaden – och om att flytta hemifrån

Hyresgästföreningen lanserar nytt skolmaterial om bostadsmarknaden – och om att flytta hemifrån

Publicerat av: Redaktionen

Vad behöver man ha koll på när det är dags att flytta hemifrån?

Hur fungerar det om man vill flytta ihop med någon eller isär?

Hyresgästföreningen lanserar nytt skolmaterial om bostadsmarknaden – och om att flytta hemifrånOch hur kommer det sig att vi bor som vi gör, har vi alltid gjort det? Lagom till skolstarten lanserar Hyresgästföreningen ett nytt skolmaterial om bostadsmarknaden och om att flytta hemifrån.

Materialet vänder sig till elever på gymnasiet och går igenom svensk bostadspolitik från 1800-talet och fram till idag.

Det tar också upp frågor om olika boendeformer och ger praktiska råd kring vad som är viktigt att tänka på vid första boendet.

I materialet varvas fakta med diskussionsunderlag som berör segregering, ekonomi, politik, vad en god bostad egentligen innebär, hur det påverkar våra liv och vilka konflikter som finns inom bostadspolitiken.

– Hur vi bor och om vi har det vi behöver i våra hem är några av de frågor som berört människor i flera århundraden, säger Marie Linder, förbundsordförande för Hyresgästföreningen.

– Med det här skolmaterialet vill vi väcka nyfikenhet och uppmuntra till diskussion om hur till exempel bostadsbristen ska lösas, hur mycket vi ska betala för våra hem och vems ansvar det är att det finns bostäder till alla.

Hyresgästföreningen lanserar nytt skolmaterial om bostadsmarknaden – och om att flytta hemifrånMaterialet tillsammans med en lärarhandledning är gratis för lärare och skolpersonal att beställa från Utbudet.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>