Hem NYHETER Parkspelen samlar nybörjare och erfarna spelare hos Cool Minds.

Parkspelen samlar nybörjare och erfarna spelare hos Cool Minds.

Publicerat av: Redaktionen

Efter förra årets succé är Parkspelen tillbaka hos Cool Minds.

Här får alla nybörjare, erfarna och allt däremellan möjlighet att testa på olika spel.

Parkspelen arrangeras av Cool Minds tillsammans med Spelens Hus. Här får man testa på att spela olika virtuella spel, interaktiva spel, datorspel och brädspel. Föräldrar får även möjligheten att ställa frågor om deras barns spelande. Det kommer även finnas en expert på plats som ger tips till unga för att balansera sitt liv med ett spelintresse på ett hälsosamt sätt.

Parkspelen är en gratis spelfestival riktad till barn i åldern 6-15 år. Parkspelen äger rum mellan 30 juli-2 augusti, kl 10-16 varje dag.

Parkspelen samlar nybörjare och erfarna spelare hos Cool Minds.

Testa på virtual reality på Parkspelen 30 juli-2 augusti.

Under Parkspelen finns det även workshops på programmet, i både programmering och teknik. Här får barnen testa på att faktiskt programmera sina egna spel, vilket kan leda till ytterligare förståelse för hur spel är uppbyggda.

– Vi ser att intresset för spel är stort när barn besöker Cool Minds på drop in. Det tycker vi såklart är jättekul, men vi vill också att barnen som har ett stort intresse även ska förstå hur spel faktiskt fungerar, menar Ronja Feuer kommunikationsansvarig på Cool Minds.

På grund av rådande omständigheter kommer Parkspelen vara begränsat i antalet besökare. Ute i Parken kommer det finnas en del aktiviteter, bland annat brädspel. Om det skulle bli kö finns det därför något att göra under tiden som man väntar på att få komma in i lokalen.

Parkspelen arrangeras av Cool Minds tillsammans med Spelens Hus och med stöd från Malmö Stad.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>