Hem NYHETER Pedagogiskt pris delades ut vid Lärardagen 15 augusti

Pedagogiskt pris delades ut vid Lärardagen 15 augusti

Publicerat av: Redaktionen

På onsdagens lärardag i Conventum delade Örebro kommun ut Pedagogiskt pris 2018 i två kategorier.

Gymnasiets pris gick till Marie Gilbertsson och Magdalena Stenman, Karolinska gymnasiet.

Pedagogiskt pris delades ut vid Lärardagen 15 augusti

Marie Gilbertsson, Magdalena Stenman och Pernilla Björnberg firades med prischeckar, diplom och blommor

Grundskolans pris gick till Pernilla Björnberg, Brickebackens skola.

Marie Gilbertsson och Magdalena Stenman fick dela på priset i kategorin gymnasieskola/ gymnasiesärskola. ”Ni är ett enastående exempel på att ett plus ett kan bli tre. Kombinationen av era pedagogiska förmågor blir en uppvisning i ett tvålärarsystem som ökar måluppfyllelsen. Det går att briljera ödmjukt, det visar ni när ni inspirerar alla runt er att bidra till en respektfull ton i och utanför klassrummet.” Så stod det bland annat i juryns motivering.

– Oj, vilken överraskning och vilken start på terminen. Så många augustidagar som vi själva har suttit här på Conventum och tänkt att ”wow, där vinner de ett pedagogiskt pris”. Vilka kreativa och drivna pedagoger vi har här i Örebro kommun, och nu helt plötsligt så står vi här. Vi är ju bara vanliga lärare som jobbar med det vi tycker är viktigt och kul, säger Magdalena Stenman.

– Vi är otroligt tacksamma! Vi skulle aldrig ens ha blivit nominerade om vi inte hade alla dessa fantastiska elever som tillsammans med oss har utvecklat och jobbat inom tvålärarskapet. De har utmanat och pushat oss. De har gjort så att vi vågat ta fjorton steg istället för de tre vanliga. Tack även till de rektorer som har vågat låta oss prova nya metoder, säger Marie Gilbertsson.

Pernilla Björnberg fick priset i kategorin grundskola/grundsärskola/fritidshem för att hon är en fantastiskt skicklig och kompetent pedagog, som arbetar målmedvetet och tydligt mot kunskapsmålen. Ur juryns motivering: ”Du skapar arbetsro för den enskilda eleven och en positiv känsla för gruppen. Med ditt stora hjärta, ditt engagemang och din unika entusiasm involverar och når du alla, elever, föräldrar och kollegor.”

– Jag är chockad, jag trodde att det var på skoj! Jag vet ju inte ens vem som har nominerat mig. Det känns som ett stort ansvar att vinna ett sådant här pris. Jag har jobbat 18 år på Brickebackens skola och det är fantastiskt att möta alla nyfikna barn varje dag. Barn som är på olika ställen i sin utveckling, säger Pernilla Björnberg.

Om priset

Skickliga pedagoger spelar en avgörande roll för barns utveckling och lärande i förskolan och för hur elever lyckas i skolan. Därför delar Örebro kommun ut Pedagogiskt pris i tre kategorier, till någon eller några pedagoger som har utmärkt sig i sitt pedagogiska uppdrag och bidragit till ökad måluppfyllelse.

Förskolans pris delas ut vid Lärardagen 29 oktober.

Mer information på orebro.se/pedagogisktpris.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>