Hem NYHETER Programmera med nya Matematik 5000+ 1c

Programmera med nya Matematik 5000+ 1c

Publicerat av: Redaktionen

Snart kommer Matematik 5000+1c, ett nytt matematikläromedel för Gy och Vux, som innehåller det bästa ur populära serien Matematik 5000 och inkluderar programmering och digitala verktyg.

– Omarbetningen av Matematik 5000 till Matematik 5000+ är gjord mot bakgrund av hur Gy11 har tolkats.

Den bygger på min och många kollegors undervisning med våra böcker. Det gör att förändringarna är väl genomtänkta och beprövade och vi tror att de kommer att bli uppskattade. Nya övningar och aktiviteter är testade på både elever och lärare. De fungerar utmärkt i klassrummet, säger Lena Alfredsson, lärare och en av författarna till boken.

Vilka andra nyheter innehåller Matematik 5000+?

Programmera med nya Matematik 5000+ 1c

– Läromedlet är uppbyggt på samma sätt som Matematik 5000, så alla kommer att känna igen sig. Men en förändring är att varje uppgift är märkt om den ska lösas med eller utan digitalt verktyg. Detta förbereder eleverna för de nationella proven. Vi har också omarbetat och förstärkt avsnitt med viktigt centralt innehåll samtidigt som mindre viktigt har strukits. Vi tycker att alla kapitel i boken har blivit bättre, säger Lena Alfredsson.

Berätta mer om nyheterna digitala verktyg och programmering.

– Digitala verktyg har fått en mer framträdande och tydlig roll i Matematik 5000+. Symbolhanterande, numeriska och grafritande verktyg finns med genom hela boken. Kalkylprogram har en större roll jämfört med Matematik 5000, framförallt i procentkapitlet. Det är tydligt för eleverna när de förväntas använda digitala verktyg och när de ska lösa uppgifterna utan hjälpmedel, säger Lena Alfredsson och fortsätter:

– Till varje kapitel finns programmeringsuppgifter med koppling till det centrala innehåll som tas upp. Vi har utgått från ämnesplanens skrivelser där programmering ska användas för strategier för matematisk problemlösning. Därför ligger fokus på problemlösningsstrategi snarare än kod.

Övriga författare till Matematik 5000+1c  är Hans Heikne och Bodil Holmström.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>