Programsläpp för Big Bang Festival 2019!

Det är veckan innan årets Big Bang Festival som arrangeras av Cool Minds och programmet för festivalen har äntligen släppts!

Big Bang Festival arrangeras den 23-26 juli i Folkets Park och har temat robotik.

Det är tydligt att temat för festivalen är robotik inte minst med tanke på alla workshops i bland annat i Arduino, robotbyggande och odling i kombination med teknik.

Men även pysselhörnan präglas av temat där man får designa robotar med olika typer av material. Med på schemat finns även lödning, solbilsbyggande och en AI-workshop där deltagarna får lära sig mer om tekniken bakom robotdammsugare.

Hela festivalen är gratis vilket Marielle Sterner, verksamhetsledare på Cool Minds, tycker är mycket viktigt. “Vi vill inspirera alla barn i Malmö till nya intressen och framtidsdrömmar inom naturvetenskap och teknik. Alla barn har inte samma förutsättningar vilket kan leda till att många inte ens får en chans att hitta vad just den är bra på.” Big Bang Festival kan alltså ses som inte inkörsport till nya intressen som sedan blir framtidsdrömmar menar Marielle Sterner.

För att festivalen ska vara genomförbar finns det många samarbeten med externa företag. Bland annat kommer The Game Assembly, en av världens främsta skolor inom spelprogrammering, medverka med en föreläsning. Acconeer håller i en workshop i hur olika sensorer fungerar och Hemmaodlat finns på plats varje dag och visar hur man kan kombinera odling med teknik. Det finns alltså en hel del innovativa och lärorika punkter i programmet för årets vetenskapsfestival Big Bang Festival. Festivalen finansieras föra andra året i rad med hjälp av ett stipendium från Sten K Johnsons stiftelse.