Hem NYHETER Tre procent fler antagna till höstens utbildningar vid MDH

Tre procent fler antagna till höstens utbildningar vid MDH

Publicerat av: Redaktionen

Idag kom antagningsbeskeden till alla som sökt till höstens kurser eller program.

Av 25 040 ansökningar har 12 502 antagits till MDH. Det är en ökning med tre procent jämfört med föregående år.

Tre procent fler antagna till höstens utbildningar vid MDH

Tre procent fler antagna till höstens utbildningar vid MDH.

Till programmen på grundnivå är det 2 484 antagna jämfört med 2 519 förra året. Flest reserver har sjuksköterskeprogrammen (1 302), socionomprogrammet (978) samt fysioterapeutprogrammet (584).

När det gäller program på avancerad nivå är antalet antagna 739 jämfört med 655 antagna förra året. Antalet reserver är störst på specialpedagogprogrammet, 462 jämfört med 354 förra året, och även reservantalet för speciallärarprogrammen har ökat till 150 jämfört med 69 förra året.

De kurser med flest antalet reserver är Att utveckla organisationer och ledarskap (1 319), Vård och behandling vid akutmedicinska sjukdomar och tillstånd (446) och Introduktion till arbetslivspsykologi (398).

– Vi har nya masterutbildningar inom hälsa och välfärd som förklarar en del av ökningen för program på avancerad nivå, men det är glädjande att även andra påbyggnadsutbildningar har fler antagna i år. Bland annat har vi ökat rekryteringsmålet för specialpedagogprogrammet som har ett stort söktryck. Det går fortfarande att göra en sen anmälan till de program och kurser som vi har möjlighet att ta in ytterligare behöriga studenter till. Bland annat till vissa av våra högskoleingenjörsutbildningar, säger Ammie Westbeck, chef för sektionen för antagning och examen vid MDH.

Antagningsbeskeden publiceras under dagen på www.antagning.se, där det även går att göra sena anmälningar till de anmälningsalternativ som fortfarande är öppna för sen anmälan. De som blivit antagna eller reservplacerade måste tacka ja till sin plats senast den 26 juli för att få behålla den. Antagningsbeskeden efter urval 2 publiceras den 1 augusti.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>