Hem EFTER PLUGGET Karneval, japanska spel och magiska mönster – sportlov i Stockholm

Karneval, japanska spel och magiska mönster – sportlov i Stockholm

Publicerat av: Redaktionen

Världskulturmuseerna går på sportlov 22 februari fram till 1 mars, det blir en fullspäckad vecka med olika aktiviteter.

Etnografiska museet har karnevalstema, Medelhavsmuseet fokuserar på magiska mönster och Östasiatiska museet koncentrerar sig på japanska spel och lekar.

Dessutom har alla museerna familjevisningar dagligen och kreativt skapande i verkstäderna. Fri entré!Sportlovet pågår på museerna alla dagar från 22 februari fram till 1 mars.

Etnografiska museet

Karneval, japanska spel och magiska mönster – sportlov i StockholmUnder sportlovet är det karnevalstema på museet! Följ med på familjevisning och lär dig om karnevalstraditioner i Karibien, Latinamerika och USA. I verkstaden skapar vi karnevalshattar, masker, smycken och dekorationer i färgglada material.

Lördagen (29/2) blir det dessutom karnevalståg i samarbete med Bar Brasil Estocolmo där alla barn är välkomna att dansa med. Missa inte heller att prova på capoeira och samba samma dag.

Fri entré!

Verkstan är öppen kl. 11.00-16.00.

Familjevisningar varje dag kl. 12.30 och 14.15.

Materialkostnad i verkstan: 50 kr

Medelhavsmuseet

Välkommen till en värld av magiska mönster! Under sportlovet utforskar vi spännande mönster och symboler från det gamla och nya Egypten. Museets nya utställning Magiska mönster öppnar första dagen på lovet! I den nya workshopytan kan du tillverka ditt eget magiska mönster i tyg och sy fast på din tröja eller skapa det i lera och bära det som ett smycke.

Fri entré.

Verkstan är öppen kl. 11.30-16.30.

Familjevisningar varje dag kl. 12.00 och 15.00.

Materialkostnad i verkstan: 40 kr.

Östasiatiska museet

Sportlovet på Östasiatiska handlar om lekar och spel från Japan. I Japan finns det många lekar som liknar de vi leker i Sverige men det finns också många som är helt annorlunda. Varje dag provar vi olika japanska lekar, kanske får du lära dig en ny lek du aldrig lekt förut!

I Ateljé Draken kan du bygga japanska spel och leksaker.

Fri entré!

Ateljé Draken är öppen kl. 12.00-16.00.

Lekstund varje dag kl. 14.00-14.30.

Materialkostnad i verkstaden: 40 kr.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>