Hem NYHETER Publiksuccé för Alfons Åbergs Kulturhus digitala kemilektion

Publiksuccé för Alfons Åbergs Kulturhus digitala kemilektion

Publicerat av: Redaktionen

Den 27 maj kommer tusentals elever i F-1 klasser uppleva en kostnadsfri digital kemilektion som direktsänds från Alfons Åbergs Kulturhus.

Alfons Åbergs Kulturhus är tillfälligt stängt för besökare på grund av spridningen av covid-19 och de restriktioner det har medfört.

Men verksamhetens viktiga arbete med att bidra till barns utveckling genom lek och lärande fortsätter. Den 27 maj bjuds alla barn i F-1 klasser in till en digital version av lektionen Kemi med Alfons Åberg, i en direktsändning från Alfons Åbergs Kulturhus.

Sedan inbjudan gick ut har över 400 klasser anmält sig, från hela Sverige och till och med från Finland. Det innebär att cirka 10 000 barn och pedagoger kommer att delta.

– Det är fantastiskt att intresset är så stort och vi är säkra på att barnen kommer att uppskatta den här lekfulla föreställningen även på distans.

Publiksuccé för Alfons Åbergs Kulturhus digitala kemilektion

Sedan inbjudan gick ut har över 400 klasser anmält sig, från hela Sverige och till och med från Finland. Det innebär att cirka 10 000 barn och pedagoger kommer att delta.

Det här är ett sätt för oss att fortsätta väcka lust och nyfikenhet och inspirera både barn och deras pedagoger till fortsatt lärande kring ämnet Kemi, säger Anna Forsgren, VD för Alfons Åbergs Kulturhus.

Den lekfulla kemilektionen innehåller interaktiva moment som molekyldans, experiment och frågestund och leds av kemiexperter, studenter, pedagoger och skådespelare. Barnen kan följa den direkt från sina klassrum.

Sändningen startar den 27 maj klockan 10.00 och det finns plats för alla.

Intresserade klasser kan anmäla sig till – https://www.delegia.com/app/netattm/attendee/page/98204

Naturvetenskap och teknik ingår i läroplanen för både förskola och skola. Ämnet kemi ses av många som både svårt och krångligt. Det kan vara utmanande att undervisa så att det blir både intressant och begripligt. Det vill projektet Kemi med Alfons Åberg ändra på. Syftet är att öka barns intresse och förståelse för kemi och även ge verktyg till pedagoger.

Projektet är ett samarbete mellan Alfons Åbergs Kulturhus, Chalmers och Göteborgs universitet med stöd av Stiftelsen Marcus och Amalia Wallenbergs Minnesfond. Projektet har engagerat över 7 000 elever och pedagoger sedan starten 2015.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>