Rätt att avslå skolpengspropositionen
Hem KOMMUNER Rätt att avslå propositionen om förändrad skolpeng

Rätt att avslå propositionen om förändrad skolpeng

Publicerat av: Redaktionen

– Riksrevisionens granskning visar på komplexiteten i skolpengssystemet och att det var rätt av riksdagsmajoriteten att avslå propositionen om förändrad skolpeng.

Det förslaget var inte genomarbetat och det saknades dessutom konsekvensanalys av dess effekter, kommenterar Ulla Hamilton, vd Friskolorna riksförbund.

– Vi har en annan bild kring att kommunen skulle ha extra kostnader för skolplikten. Därför skulle vi välkomna en oberoende granskning av om kommunerna har extra kostnader för denna. Och om hur kommunerna, om det visar sig att de har extra kostnader, i så fall kan kompenseras för detta av staten utan att skolpengens beräkning blandas in i detta, säger Ulla Hamilton.

Rätt att avslå skolpengspropositionen

Riksrevisionen har granskat skolpengssystemet

– Vi har länge framfört kritik mot dagens skolpengssystem. Därför är det dessutom viktigt att en oberoende utredning av skolpengen i sin granskning kan komma fram till ett förslag som säkerställer att kommunala såväl som enskilda skolor får korrekt ersättning.

-Det är det som lägger grunden till ett rättssäkert och tillförlitligt system som tryggar valfriheten och borgar för en god kvalitet i svensk skola, avslutar Ulla Hamilton.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>