Härryda kommun är årets superkommun
Hem KOMMUNER Härryda kommun är årets superkommun i klassen storstadskommuner

Härryda kommun är årets superkommun i klassen storstadskommuner

Publicerat av: Redaktionen

Härryda kommun blivit utnämnd till årets superkommun i klassen storstadskommuner.

Härryda kommun kammade hem förstapriset med den högsta totala rankingen av alla Sveriges 290 kommuner.

— Riktigt roligt att vinna och man blir ju lite stolt. Jag vill rikta ett tack till alla som bidragit till att göra Härryda kommun ännu bättre. Det är tufft motstånd och att ständigt ligga i toppen med till exempel Mölndal är inspirerande och kräver sitt jobb, säger Per Vorberg , kommunstyrelsens ordförande.

Vinnare i klassen storstadskommun

Priset delas ut av tidningen Dagens samhälle som varje år rankar Sveriges alla kommuner genom en sammanvägning av 18 olika kategorier, som till exempel ekonomi, skola, vård omsorg, kultur och fritid, näringsliv och arbetsmarknad. Priset syftar till att lyfta fram framgångsrika kommuner som står särskilt starkt rustade inför framtiden.

Härryda kommun är årets superkommun

Susanne Grabe och distriktssköterska Pernilla Widholm Jolgård under prisutdelningen i Almedalen. Foto: Peter Holgersson, Dagens Samhälle

— Att Härryda återigen bli nominerade till årets superkommun ska bäras med stolthet av medborgarna, förvaltning och näringslivet. Enligt Dagens Samhälle är våra starkaste kort ekonomin, skolan och en allmän god samhällsutveckling, vilket inte är så konstigt eftersom det är tre områden vi arbetar prioriterat, framgångsrikt och strategiskt med sedan flera år, säger Per Vorberg (M).

Kommunstyrelsens andre vice ordförande Patrik Linde är också glad över att kommunen prisats.

— Det är trevligt att vi som kommun lyckas väl. Det är resan fram till ett pris som är det viktiga. Det är också det framtida resan, där man skall fortsätta utvecklas som är i fokus. Detta är ett pris som vi skall tacka alla duktiga och kompetenta anställda som varje dag gör sitt yttersta för kommunen och dess invånare, säger Patrik Linde.

Prisutdelning i Almedalen

Priset delades ut på tisdagskvällen i Almedalen. Susanne Grabe, verksamhetschef på Socialtjänsten fick äran att ta emot priset.

— Det var jätteroligt att få ta emot priset, stolt som en tupp! Jag är så glad att få representera både medborgare och medarbetare för Härryda kommun som är en fantastisk kommun på så många sätt, säger Susanne Grabe efter prisutdelningen.

Stigande formkurva

Härryda kommun har år för år stadigt klättrat uppåt i Dagens Samhälles kommunranking. Förra året slutade vi tvåa efter grannkommunen Mölndal som i år fick nöja sig med en tredje plats. Stockholm tog hem andraplatsen i klassen Storstadskommun.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>