Rekordintresse bland unga för höstlovskurser i kodning och spelutveckling på SPACE
Hem EFTER PLUGGET Rekordintresse bland unga för höstlovskurser i kodning och spelutveckling på SPACE

Rekordintresse bland unga för höstlovskurser i kodning och spelutveckling på SPACE

Publicerat av: Redaktionen

Höstlovet närmar sig och hos prisbelönta SPACE Academy är intresset rekordstort för kodning- och spelutvecklingskurserna.

– Inför varje skollov ser vi ett ökat intresse kring den digitala kulturen. Det är otroligt inspirerande att barn och unga, oavsett bakgrund, ser på SPACE Academy som en säker och trygg plats för att börja med kodning och spelutveckling, säger Henry Dickenson, ansvarig för SPACE Academy.

 Hos gamingcentret SPACE som öppnade vid Sergels torg 2021 finns förutom flera hundra spelstationer och en toppmodern eventarena, även en egen akademisatsning: SPACE Academy — ett initiativ med syfte att tillhandahålla förebilder, mentorer, och erbjuda möjligheter inom tech och digital utveckling för kommande generationer. SPACE Academy vann Årets Kompetenspris på Tech Awards tidigare i år för sitt arbete att tillgängliggöra kunskap för den digitala generationen.

Under höstlovet anordnar SPACE Academy kursen Introduktion till kod och spelutveckling, en gratis femdagarskurs där deltagarna får lära sig programmering, grafik, design och projektledning. Kursen är tillgänglig både på plats och distans, och för årets höstlov är intresset stort. Närmare 210 barn och unga i åldrarna 11-20 år har anmält sig till den fysiska kursen, och närmare 50 stycken har anmält sig till den digitala kursen — nytt rekord.

  • Intresset är rekordstort och vi har varit tvungna att stänga anmälan. Det är verkligen inspirerande och visar att vi gör något rätt. Intresset för varje kurs vi erbjuder ökar och vi arbetar hårt för att demokratisera tillgången till Våra kurser ska vara tillgängliga för alla, oavsett bakgrund eller ekonomiska förutsättningar, säger Henry Dickenson.

Rekordintresse bland unga för höstlovskurser i kodning och spelutveckling på SPACEEnligt statistik från SCB var det vanligaste yrket för män under år 2020 just mjukvaru- och/eller systemutvecklare. Ett yrke som med stor sannolikhet kommer att fortsätta toppa listorna, även för kvinnor framåt. I Dataspelsbranschens senaste Spelutvecklarindex framgår det att branschen växte med 20 procent och att svenskutvecklade datorspel står för 4,1 procent av den svenska tjänsteexporten. Där fastslås också att kompetensförsörjning är en fortsatt stor utmaning och att behovet av duktiga spelutvecklare är primärt.

  • Genom SPACE Academy vill vi belysa kopplingen mellan ett aktivt datorintresse och möjligheten till framgångsrik karriär. Vi jobbar med att få in fler i techbranschen och öka mångfalden, hela 88 procent säger att tech är roligare efter att de varit hos Vi vill gärna hjälpa de stora företagen där ute som vill göra skillnad, avslutar Henry Dickenson.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>