Mentorsprogrammet på Thoren Business School i Malmö öppnar internationella dörrar
Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Mentorsprogrammet på Thoren Business School i Malmö öppnar internationella dörrar

Mentorsprogrammet på Thoren Business School i Malmö öppnar internationella dörrar

Publicerat av: Redaktionen

Mentorsprogrammet på Thoren Business School i Malmö fortsätter sin framgångssaga.

Mentorsprogrammet på Thoren Business School i Malmö öppnar internationella dörrar

Hajir Shakib är en av eleverna som genom programmet har fått vägledning ända från Adidas huvudkontor i USA.

För de flesta innebär studenten frihet: Äntligen går det att helt själv bestämma över framtiden! Men med frihet kommer ansvar och det är inte alltid lätt att välja en framtida utbildning eller yrke på egen hand.

Thoren Business School i Malmö finns det sedan 2014 därför ett mentorsprogram, där eleverna får möta olika framgångsrika personer från näringslivet. Tillsammans kan de bolla karriärmöjligheter och ta upp olika frågor.

Hajir Shakib är en av eleverna som har varit med i programmet.

– Jag sökte dit då jag önskade att få hjälp och inspiration, så att jag är bättre förberedd inför de svåra besluten om framtiden, berättar han.

Samarbetar med Adidas

Företaget och personen som matchades ihop med Hajir är minst sagt inspirerande. Ethan Simmie, som arbetar som Direct to Consumer Systems Analyst på Adidas HQ i USA, blev Hajirs mentor och har nu väglett honom framåt.

– Jag tror att det är viktigt för studenter att ha en mentor när man går igenom de formande skolåren där det händer så många viktiga saker. Det är alltid bra att ha någon som du kan prata och bolla dina idéer med, säger Ethan Simmie om mentorsprogrammet.

För Hajir har den här möjligheten gjort att han har kunnat fatta genomtänkta beslut kring tiden efter gymnasiet.

– Ethan har hjälpt mig med beslut angående min framtid samt hur jag kan vara bättre förberedd för stora framtida händelser. Jag har även fått kontakt med någon som jobbar på Adidas HQ, berättar han.

Ett program som gynnar både mentor och elev

En av svårigheterna med internationella samarbeten är tidsskillnaden, berättar de. Men utöver det finns det många fördelar och lärdomar för både mentor och elev med ett internationellt samarbete.

– Det har varit en ögonöppnare och en utmaning att vara mentor åt en student i ett annat land. Jag har lärt mig så mycket om skolsystemet och om livet i allmänhet där, jämfört med USA, säger Ethan Simmie och ger sitt bästa tips till den som vill ha en internationell karriär.

– Den bästa egenskapen du kan ha, oavsett om du vill lyckas nationellt eller internationellt, är att vara duktig på att kommunicera. Om du kan lära dig att kommunicera på ett bra sätt, presentera dina idéer och förstå andra så kommer du alltid att lyckas. Att ställa frågor för att lära sig mer är också alltid nyttigt. En bra kommunikationsförmåga gör det också möjligt för dig att se saker ur andra personers perspektiv och på så sätt bättre förstå vad de vill säga.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>