Hem NYHETER Samsung och My Dream Now lanserar app för ungas nätverkande

Samsung och My Dream Now lanserar app för ungas nätverkande

Publicerat av: Redaktionen

Tillsammans med samarbetspartnern My Dream Now lanserar Samsung nu en app som ger unga möjligheten att skapa kontakter i arbetslivet.

Appen fungerar som en digital mötesplattform där unga får träffa representanter från arbetslivet och där de kan få studieinspiration, idéer om framtida karriärmöjligheter samt stöd för att följa sina drömmar.

När unga registrerar sig i appen kan de söka på olika yrken, företag och universitet vars område de funderar på, och därefter kan de hitta specifika registrerade kontakter inom deras intresseområden.

Samsung och My Dream Now lanserar app för ungas nätverkande

Alla representanter från arbetslivet har frivilligt registrerat sig med Bank-ID och ställer upp på att svara på frågor via en chatt.

Vid tillfällen då det inte alltid är möjligt att träffas fysiskt är tanken att appen ska fungera som ett komplement att hjälpa unga få vägledning genom trygga vuxna kontakter.

Tanken är att alla ungdomar, oavsett deras bakgrund och förutsättningar, ska ha möjligheten att hitta sina egna kontakter i arbetslivet.

”Digitaliseringen innebär stora möjligheter, och genom att samarbeta med andra och ta fram nya lösningar skapar vi meningsfull innovation. Det är viktigt att finnas där unga finns, och med den nya appen skapas möjlighet för unga att träffa kontakter i arbetslivet både fysiskt och digitalt.” Anna Rydén, Corporate Citizenship Lead, Samsung.

Samsung har samarbetat tillsammans med My Dream Now sedan 2018 och sedan dess har representanter från Samsung besök ett flertal högstadie- och gymnasieskolor samt tagit emot studiebesök för att svara elevers frågor om arbetslivet och inspirera dem till att följa sina drömmar.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>