Skicklig undervisning i klartext – dimension 1 av 10
Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Skicklig undervisning i klartext – dimension 1 av 10

Skicklig undervisning i klartext – dimension 1 av 10

Publicerat av: Redaktionen

Skicklig undervisning i klartext.

Det innebär att nu kan lärare och skolledare konkret se, prata om och tillsammans utveckla skicklig undervisning som leder till lärande på vetenskaplig grund.

Sveriges nya observationsunderlag heter Undervisningsskicklighet i praktiken och bygger på mer än 1800 genomförda lektionsbesök samt därpå följande samtal med varje lärare. Det är ett användarvänligt underlag för att enskilt och tillsammans titta på och reflektera kring undervisning och vad den leder till. Det innehåller inga bedömningsord utan beskriver undervisningens kvalitet i olika utvecklingssteg.

Skicklig undervisning i klartext – dimension 1 av 10En katapult för kollegialt lärande
Underlaget innehåller 10 dimensioner som leder till lärande och varit återkommande i forskningen över tid och på senare tid oavsett var i världen forskningen bedrivits. För varje dimension finns en mängd exempel från forskningsbakgrunden och varför dimensionen ingår i uppdraget för svensk skola med de korta texterna från styrdokumenten för Gru, Gy och Vux. Ett innehåll som får katapultliknande positiva effekter för det kollegiala lärandet på din skola.

Boka gärna utbildningenVad GÖR en skicklig lärare?

De senaste veckorna har bland annat Örkelljunga kommun valt underlaget för alla sina skolor och Tiundaskolan i Uppsala skaffat ett ex av boken till varje lärare.

Hälsningar från
Team BRAVOLesson och våra partners
Skolkompaniet och Fibbla Kompetens

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>