Hem NYHETER Skolan hjälper vården med skyddsvisir – produceras i skolans egna 3D-skrivare

Skolan hjälper vården med skyddsvisir – produceras i skolans egna 3D-skrivare

Publicerat av: Redaktionen

Thoren Innovation School Malmö drar sitt strå till stacken i Coronakrisen.

Skolan hjälper vården med skyddsvisir – som produceras i skolans egna 3D-skrivare.

Skolan hjälper vården med skyddsvisir – produceras i skolans egna 3D-skrivare

En av lärarna på skolan har en mamma som jobbar inom sjukvården där behovet av skyddskläder, i olika former, är stort i dessa pandemitider. Då kom TIS-lärarna på att de kunde använda de nyinskaffade 3D-skrivarna för produktion av skyddsvisir.
– Min kollega Anna visste att vi köpt in två 3D-skrivare och kom med idén. Hon fick tag på en modell som vi kunde ladda skrivarna med och börja skriva ut. Sedan hjälpte en annan lärare, Daniel, till att skruva ihop 3D-skrivarna, berättar Ben Ithyla som själv är lärare i matematik, teknik och fysik.

Ett visir tar två timmar att göra och det handlar inte om någon storskalig produktion, men TIS Malmö drar sitt lilla strå till stacken för att hjälpa till. Tanken är också att 3D-skrivarna ska införlivas i undervisningen framgent.

– Vi tänkte ha dem i utbildningen i flera ämnen. Jag kan lära dem hur de skapar en 3D-modell och får de sedan skriva ut sina modeller så blir det både roligare och intressantare. Även i ämnen som exempelvis konstruktion, design och bild går det ju att använda skrivarna, säger Ben Ithyla.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>