Hem NYHETER Skolledare från norr till söder nominerade till Stora Skolledarpriset

Skolledare från norr till söder nominerade till Stora Skolledarpriset

Publicerat av: Redaktionen

Helena Öhman, Töre i Kalix kommun, Jonas Frankel, Vellinge, och Semira Vikström, Huddinge, är de tre slutkandidaterna till Stora Skolledarpriset på 100 000 kronor.

Priset, som delas ut den 17 mars på Nordiska Skolledarkongressen i Göteborg för tredje gången, är Sveriges största pris för skolledare.

– Det har varit ett roligt arbete, men också svårt att välja ut de tre kandidaterna bland så många bra nominerade, säger Per-Arne Andersson, Sveriges Kommuner och regioner, som var ordförande i juryn.

Här är motiveringarna i korthet:

Helena Öhman, Töreskolan, Kalix kommun.

Skolledare från norr till söder nominerade till Stora Skolledarpriset

”Helena Öhman har vänt en skolas långa negativa resultat- och trivseltrend genom ett uthålligt och strukturerat förbättringsarbete kombinerat med en intensiv dialog med medarbetare, elever och vårdnadshavare”.

Semira Vikström, Visättraskolan, Huddinge kommun.

”Semira Vikström har genom ett närmast outtröttligt engagemang och systematiskt angreppsätt visat att det går att bygga starka och robusta verksamheter i områden med socioekonomiska utmaningar.”

Jonas Frankel, Sundsgymnasiet, Vellinge kommun.

”Jonas Frankel organiserar sin skola med teamkänsla, integration och en starkt gemensam förståelse av skolans uppdrag och mål, där förbättringsarbete är en självklar och integrerad del av verksamheten.”

I juryn för Stora Skolledarpriset ingår Per-Arne Andersson, Sveriges Kommuner och regioner, ordförande för juryn, Ebba Kock, Sveriges Elevkårer, Jennie Gustafsson, Svea, Åsa Fahlén Lärarnas Riksförbund, Ulla Hamilton, Friskolornas Riksförbund, Sigrid Ekblad, Studentlitteratur samt Matz Nilsson, Sveriges Skolledarförbund.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>